Nu starter byggeriet af Køges nye biograf

TK Development går nu i gang med at opføre den nye biografbygning med Nordisk Film-biograf, restauranter og tagterrasse i Stationsområdet i Køge.
Nu går opførelsen af ny biograf i Køge i gang. Illustration: Sahl Arkitekter.
Nu går opførelsen af ny biograf i Køge i gang. Illustration: Sahl Arkitekter.

TK Development er nu klar til at stikke spaden i jorden til den nye biografbygning i hjertet af Køge, som går i gang i starten af denne uge. Bygningen bliver i tre etager og skal rumme Nordisk Film-biograf med seks sale, tre restauranter og tagterrasse med mulighed for udeservering på første sal – ligesom det også er planlagt, at der skal være mulighed for servering ud mod det kommende Kulturtorv. Det oplyser Køge Kyst i en pressemeddelelse.

– Vi glæder os til nu at komme i gang med at opføre rammerne om Nordisk Films aktivitet i Køge – en vigtig del af byens fremtidige fritidsliv, hvor biografbygningen bl.a. skal spille sammen med det kommende stræde og de øvrige bygninger lige omkring, som vi også meget snart går i gang med. Den her type anlægsarbejde vil naturligvis kunne høres, og vi håber på forståelse fra områdets beboere, siger TK Developments adm. direktør Frede Clausen.

Den her type anlægsarbejde vil naturligvis kunne høres, og vi håber på forståelse fra områdets beboere.

Frede Clausen Adm. direktør, TK Development

Ramningen går i gang

Anlægsarbejdet starter den 22. december, og som noget af det første går entreprenørfirmaet KPC i gang med at ramme funderingspæle ned til konstruktionen af bygningens knap 2.000 kvm store grundplan. Det forventes, at bygningen står klar til brug i begyndelsen af 2017.

Den nye biograf får navnet Nordisk Film Biografer Køge, og det er Sahl Arkitekter, der har stået for tegnearbejdet.

– Vi forventer en flot bygning, der udstråler liv og aktivitet. Med biografen og tre nye spisesteder bliver bygningen også et væsentligt aktiv omkring det nye Kulturtorv, som bliver et nyt samlingspunkt i Køge bymidte, siger projektdirektør Jes Møller.

Forud for selve anlægsarbejdet er området ryddet, og Museum Sydøstdanmark har i løbet af 2015 gennemført arkæologiske undersøgelser og udgravninger.

Relateret indhold