Københavns største træbyggeri står klar i efteråret

På Ydre Nørrebro kommer endnu en flytbar studieby - langs jernbanen sættes 362 modulbyggede studieboliger på skruefundamenter.
Studieboligerne i træ er bygget efter cirkulære principper og kan skilles ad, flyttes og genopstilles på nye arealer. Fundamenterne er lavet med genanvendelige stålskruer. Bebyggelsen har ambitionen om ikke at indeholde en dråbe cement, beton eller asfalt. Visualisering: CPH Village.
Studieboligerne i træ er bygget efter cirkulære principper og kan skilles ad, flyttes og genopstilles på nye arealer. Fundamenterne er lavet med genanvendelige stålskruer. Bebyggelsen har ambitionen om ikke at indeholde en dråbe cement, beton eller asfalt. Visualisering: CPH Village.

Hvert år strømmer studerende til København og byen mangler tusinder af studieegnede boliger. Her har CPH Village specialiseret sig i at bygge flytbare studieboliger til unge på arealer, som er ledige og hvor boligerne kan flyttes, hvis arealer skal bruges til andet formål eller der i øvrigt er en tidsbegrænsning på brugen af dem.

To store ungebebyggelser er allerede etableret og nu er en tredje og hidtil største på vej.

En studielandsby med 362 boliger, som skal ligge på DSBs rangerarealer langs Rovsingsgade på Nørrebro. Det er dermed det andet studiebyggeri, som CPH Village opfører med DSB, hvor det første ligger i Jernbanebyen, en ny bydel i området lige syd for Københavns Hovedbanegård.

Med den nye studieby er der opstillet 800 flytbare studieboliger til hovedstaden og de falder i følge overborgmesteren et tørt sted.

– København er landets største studieby, og efterspørgslen på boliger er stor. Derfor arbejder vi benhårdt på at få sikret 12.000 nye ungdomsboliger over de næste 12 år, så der også fremover er gode rammer for unge og studerende her i hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S)

Men vi skal dreje på alle håndtag. CPH Villages flytbare studieboliger er en rigtig god måde at udnytte nogle af de ledige kvadratmeter i vores by, så vi her og nu kan hjælpe de unge med at få en god bolig midt i København, der er til at betale.

Bebyggelsen i træmoduler er konstrueret til både at kunne skifte funktion, gøres permanent eller flyttes til nye placeringer. Det er en tanke om cirkulært genbrug, der ligger bag konceptet, som samtidig har et meget lavt CO2-aftryk.

Ifølge CPH Village ligger det på 50% under det gennemsnittet for en nybygget bolig i København. CO2-besparelsen opnås gennem grønnere materialevalg og en smartere udnyttelse af boligens areal.

Hos DSB ser man en god kobling mellem tomme arealer og boliger til unge.

– Hele konceptet taler lige ind i DSB’s fokus på bæredygtighed, og samtidig er vi med samarbejdet om midlertidige studieboliger med til at sætte gang i udviklingen af et hengemt industriområde, siger Lars Gøtke, Underdirektør for DSB Ejendomme.

CPH Village Nørrebro ligger på Vingelodden 6, 2200 København N. Bebyggelsen har 4 fælleshuse m. bl.a. fælleskøkkener, læsesale og hobbyrum. Ved alle boliger er der frie udendørs kvadratmeter til fælles udekøkkener og plantekasser til at dyrke eget grønt.

Boligerne er opført efter bygningsreglementet for helårshuse (BR18). Det vil sige, at byggeriet er opført efter samme standarder som alt andet nybyggeri i Danmark ift. isolering, ventilation, dagslys mm.

Ifølge beregninger med LCA Byg, Statens Byggeforskningsinstituts beregner, har boligerne på Nørrebro har et CO2-aftryk, der er 50% lavere end gennemsnitligt nybyggeri i København.

Relateret indhold