Kina henter inspiration fra dansk hospitalsbyggeri

Den kinesiske vicesundhedsminister, Madame Xu Ke, besøger fredag Bispebjerg Hospital i forbindelse med, at hun er i Danmark for at underskrive en samarbejdsaftale på sundhedsområdet mellem Danmark og Kina.
Vicedirektør Claes Brylle Hallqvist ser frem til at fortælle den kinesiske vicesundhedsminister om udviklingen af de danske superhospitaler. Foto: Byggeriets Billedbank.
Vicedirektør Claes Brylle Hallqvist ser frem til at fortælle den kinesiske vicesundhedsminister om udviklingen af de danske superhospitaler. Foto: Byggeriets Billedbank.

Når den kinesiske vicesundhedsminister, Madame Xu Ke, torsdag og fredag besøger Danmark, er en del af tiden sat af til at se Bispebjerg Hospital og høre om Region Hovedstadens og de øvrige danske investeringer i fremtidens superhospitaler.

– Vi er kendt for at have et velfungerende offentligt sygehusvæsen, der sikrer, at borgerne kan få ordentlig og effektiv behandling, hvis de bliver syge. Og i de kommende år investerer vi mange milliarder kroner i nye sygehuse for at gøre behandlingen endnu bedre. Det vækker interesse i udlandet, hvor man gerne vil høre om vores erfaringer – både i forhold til at drive de eksisterende sygehuse og bygge de nye, siger sundhedsminister Nick Hækkerup.

Inspiration fra de bedste

På Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg glæder vicedirektør Claes Brylle Hallqvist sig til at fortælle den kinesiske vicesunhedsminister mere om, hvordan Region Hovedstanden arbejder med at bygge fremtidens hospitaler og hvordan de arbejder med tilgangen til innovation:

– På vores byggeprojekt gør vi meget ud af at lære af de dygtigste på forskellige områder – som ikke nødvendigvis har noget med hospitaler at gøre. Når vi skal udvikle logistik, er vi eksempelvis i dialog med store supermarkedskæder, og når vi skal gøre hospitalet indbydende, lærer vi af hotelbranchen, fortæller Claes Brylle Hallqvist.

Dygtige til 3D-tegninger

Vicedirektøren ser frem til, at man med den nye samarbejdsaftale i højere grad kan overføre viden mellem danske og kinesiske hospitaler.

– En række af vores rådgivere bruger allerede i dag kinesiske kompetencer til såkaldte renderinger og computeranimationer – det er de virkeligt skarpe til i Kina. På få dage er de i stand til at fuldtegne et hospital, som normalt tager fem-otte uger. Det er meget imponerende. Jeg er sikker på, at vi kan lære af hinandens styrker, erklærer Claes Brylle Hallqvist.

Relateret indhold