Elcon samler teknikere i nyt nordvestjysk hovedkvarter

På fredag indvier elinstallatørvirksomheden deres nye, intelligente kompetence- og teknikhus, hvor rammer skal afspejle den daglige rådgivning i eltekniske løsninger.
Jesper Godsk, servicechef i Elcon.
Jesper Godsk, servicechef i Elcon.

Efter en byggeproces, hvor der er tænkt i nye muligheder inden for grøn omstilling, er Elcon nu klar til at indvie deres nye kompetence- og teknikhus i Holstebro.

Bygningen, der består af 640 m2 nyt kontor, som DGNB certificeres, samt 590 m2, der ombygges og renoveres iht. BR18, kommer til at huse 70 medarbejdere fra virksomheden, der tidligere sad i Holstebro, Struer og Skive. Det inkluderer elektrikere, køle- og ventilationsteknikere, programmører og administrativt personale.

Læs også: A. Enggaard tager første spadestik til 3 kunstbygninger

Udendørsarealet bliver ‘vild med vilje’, lyder det, og udgravningsjorden bliver så vidt muligt ikke kørt væk, men brugt til volde i stedet for at bygge hegn.

Rammer afspejler rådgivningen

Igennem hele byggeprocessen har Elcon og Gråkjær, der er totalentreprenør på projektet, haft fokus på materialevalg og opførelse. Teknikhuset er hovedsageligt bygget i lette materialer som træ og fiber, og den kemi, som anvendes, er svanemærket:

– Vores plan for byggeriet var at se, hvor langt vi kunne komme ift. at sikre en intelligent bygning med et godt indeklima, der kun bruger den nødvendige energi. Vi rådgiver hver dag virksomheder i de nyeste eltekniske løsninger – dét skal vores nye rammer selvfølgelig også afspejle, fortæller Jesper Godsk, servicechef i Elcon i Holstebro.

DGNB guld med hjerte og FBK

For første gang har virksomheden bygget med henblik på at opnå certificeringen DGNB guld med hjerte.

Læs også: Top10: De mest læste historier på Dagens Byggeri – november

Hjertecertificeringen stiller krav til bl.a. indeklima, akustik, lys og temperaturer og skal sikre et sundt og æstetisk miljø for de mennesker, der skal opholde sig i bygningen. Den nye bygning skal desuden leve op til kravene i den frivillige bæredygtighedsklasse, FBK.

– En DGNB-guld certificering med hjerte og bæredygtighedsklassen FBK betyder, at vi har skulle øge vores dokumentation og kvalitetssikring. Vi har også skulle indtænke livscyklusvurderinger (LCA), som allerede er et krav, og kommende krav som livscyklusomkostninger (LCC) tidligt i processen.

Relateret indhold