Datalæk: Aarhus lukker byggeside med 8 millioner dokumenter

På hjemmesiden minejendom.aarhus.dk har aarhusianske borgeres cpr-numre været tilgængelige. Kommunen har nu lukket siden, mens fejlen bliver undersøgt.
Genrefoto: GettyImages.
Genrefoto: GettyImages.

På hjemmesiden minejendom.aarhus.dk kan man finde byggesager, tegninger og andre dokumenter fra byggesager i Aarhus. Kritiske fejl har betydet, at man ved et antal ejendomme har kunnet finde borgeres cpr-numre. Straks Teknik og Miljø fik kendskab til problemet blev siden lukket, mens man nu søger efter fejl. De berørte borgere bliver nu kontaktet af kommunen.

– Vi underskylder situationen mange gange overfor de berørte borgere. Vi er meget kede af, at deres cpr-numre har været tilgængelige. Det er en meget ubehagelig følelse, når ens personlige oplysninger er tilgængelige for andre. Vi sætter nu alt ind på at få kontaktet de berørte borgere og på at få fundet og udryddet fejlen, siger Ann Hamborg, chef for Byggeri, Teknik og Miljø.

Anmeldt til Datatilsynet

Teknik og Miljø er bekendt med en række sager, hvor fortrolige dokumenter ved en fejl har været tilgængelige, men på nuværende tidspunkt er der ikke klarhed over, hvor udbredt problemet er. Lækket er anmeldt til Datatilsynet og Aarhus Kommunes databeskyttelsesrådgiver, og hjemmesiden er lukket ned.

– Nu har vi lukket for minejendom, så vi har mulighed for at undersøge fejlen til bunds. Før da kan vi ikke sige noget om omfanget. Vi holder hjemmesiden lukket, indtil vi ved, at der ikke længere er risiko for, at man kan finde personlige oplysninger på siden, siger Ann Hamborg.

Minejendom er en selvbetjeningsløsning, hvor aarhusianske borgere og virksomheder kan finde oplysninger, tegninger og byggesagsdokumenter om tusindvis af ejendomme i Aarhus. Løsningen indeholder ca. 8 millioner dokumenter og er ikke en del af aarhus.dk.

Relateret indhold