BIM-pris til MOE for Amager Bakke

I kategorien Industrial Buildings ved Tekla Global BIM Awards 2015 har det danske ingeniørfirma bag Københavns nye forbrændingsanlæg og skibakke vundet.
Byggeriet af Amager Bakke er i fuld gang. Pressefoto.
Byggeriet af Amager Bakke er i fuld gang. Pressefoto.

Byggeriet af Amager Bakke har på mange måder været et opsigtsvækkende – og dermed også meget omtalt – byggeri. Blandt andet har økonomien i projektet været kritiseret, men arkitekturen og ingeniørarbejdet har også tiltrukket sig masser af positiv omtale.

Nu er der også international anerkendelse af projektets ingeniørarbejde, efter MOE har vundet i kategorien Industrial Buildings ved Tekla Global BIM Awards 2015.

Vi ser evnen til at udvikle og levere fuldt digitale projekter som et afgørende konkurrenceparameter.

Christian Listov-Saabye{break}Administrerende direktør i MOE

MOE har således benyttet sig af de digitale bygningsmodeller og brugt Tekla Structures BIM-software gennem alle processer for at sikre, at den udfordrende arkitektur i det prestigefyldte byggeri kan bygges uden fejl og at uforudsete udgifter og problemer kan undgås.

– At vores team på Amager Bakke opnår BIM Tekla Awarden viser, at MOE er med helt i front på den teknologiske udvikling. Det er rigtigt flot, og jeg glæder mig over vores høje kompetenceniveau. Vi ser evnen til at udvikle og levere fuldt digitale projekter som et afgørende konkurrenceparameter, siger administrerende direktør i MOE, Christian Listov-Saabye, i en pressemeddelelse.

BIM i alle processer

Den udfordrende arkitektur er samtidig en af hovedårsagerne til, at byggeriet er uhyre komplekst og hermed har stillet store krav til ingeniørrådgiveren. Hos virksomheden tog man derfor tidligt en beslutning om, at der var behov for at tænke innovativt. Så når MOE nu er blevet tildelt en Tekla Global BIM Award, skyldes det, at virksomheden med succes valgte at gøre brug af BIM og Tekla for at lette arbejdsprocesserne og imødekomme de markante udfordringer.

– Hos MOE mener vi, at vores BIM-modeller bør benyttes helt fra designfasen til udførslen på byggepladsen. Vores fremgangsmåde ved Amager Bakke har ikke kun gavnet bygherren, entreprenørerne og leverandørerne. Det har i høj grad også styrket projekteringen internt hos MOE. Her har Tekla været et vigtigt værktøj til at optimere vores arbejdsprocesser, og vi har samtidig haft et godt samarbejde med Tekla Danmark, siger kompetencechef for BIM hos MOE, Ástridur E. Ásgeirsdóttir.

International konkurrence

Hos Tekla Danmark er direktør Martin Birk stolt af, at et dansk ingeniørfirma har vundet den prestigefyldte pris, som uddeles blandt indstillede byggeprojekter fra hele verden.

– I Tekla Danmark er vi helt utroligt stolt på MOEs og egne vejne, over at MOE tildeles så fornem en pris i ekstremt hård international konkurrence. At det er et dansk firma, der vinder netop denne pris, er blot endnu et tegn på, at Danmark har en fremtrædende rolle i BIM-udviklingen, og som i meget høj grad bærer sit præg på den internationale scene. MOE har vist det store engagement og strategisk planlægning der skal til for at have succes med BIM, og vi glæder os rigtig meget over, at de får den fortjente anerkendelse med denne pris og glæder os til yderligere samarbejde fremover, siger Martin Birk og tilføjer:

– For os betyder det, at det bliver meget mere synligt, hvor stor en værdi Tekla har, også hos de rådgivende ingeniører, som er det led i værdikæden, som har mest at bidrage med til et BIM-forløb, men også har sværest ved at profitere på det, da besparelserne i et strømlinet forløb som oftest gavner bygherre og entreprenør mest.

Det er BIG-Bjarke Ingels Group, der er arkitekter på projektet.
Det er BIG-Bjarke Ingels Group, der er arkitekter på projektet.
MOE har gennem processen benyttet sig af digitale bygningsmodeller og Tekla Structures BIM-software.
MOE har gennem processen benyttet sig af digitale bygningsmodeller og Tekla Structures BIM-software.

Relateret indhold