49 lejeboliger kickstarter nyt boligområde i Skævinge

I de kommende år bygges 94 nye leje- og ejerboliger i Skævinge ved Hillerød. Første etape med lejeboliger sættes i gang i slutningen af året.
De første 1-plans rækkehuse, der opføres i det nye boligområde i Skævinge, opføres med tydelig reference til den firlængede gård, der oprindeligt lå på grunden.

Hillerød Kommune udbød i efteråret 2021 tre storparceller på i knap 80.000 kvm inkl. nedlagte landbrugsbygninger på Dyremosegård i Skævinge. Grunden er blevet købt af HusCompagniet, der vil opføre 94 dobbelthuse og gårdhavehuse – både ejer- og lejeboliger. Dertil etableres et større parkeringsareal.

Læs også

Stigende materialepriser knuser drømmen om 163 almene boliger

Projektet bliver udviklet i tre delområder, der tilsammen giver en varieret boligmasse med boliger på mellem 85 og 130 kvm. Første etape sættes efter planen i gang i slutningen af 2024, så de første boliger forventeligt kan stå klar til indflytning i løbet af 2025.

Dyremosegård Park, som første etapes område med lejeboliger kommer til at hedde, kommer til at bestå af boliger i mindre 1-plans rækkehuse med tydelig reference til den firlængede gård, der oprindeligt lå på grunden.

Fortsætter samarbejdet

Det er HusCompagniet, der står for opførelsen af alle boligerne samt for salget af ejerboligerne, mens ejendomsudviklerne Jesper Vissing og Jeppe Schønfeld gennem selskabet Dyremosegård Park ejer projektet med lejeboliger. De to ejendomsudviklere står allerede bag boligområdet Dyremosegård Have i Skævinge, som blev overtaget fra netop HusCompagniet for cirka to år siden.

De 21 dobbelthuse, der forventeligt opføres i etape 3 fra april 2026 til marts 2027, bliver på hver 105-145 kvm.
De 21 dobbelthuse, der forventeligt opføres i etape 3 fra april 2026 til marts 2027, bliver på hver 105-145 kvm.

– Det nye projekt bliver attraktivt for flere aldersgrupper, der får mulighed for at bo i mindre, energioptimerede og lyse rækkehuse med blandet arkitektur og adgang til fælles aktiviteter i det kommende store orangeri, der er anlagt med respekt for områdets historie, fortæller Jesper Vissing, direktør i Dyremosegård Park Aps.

Først lejeboliger, så ejerboliger

Siden HusCompagniet overtog grunden, har Nordsjællands Museum været i gang med undersøgelser på området for at sikre, at eventuelle arkæologiske fund bliver behørigt dokumenteret og bevaret, da man tidligere har konstateret arkæologiske fund på området.

Læs også

Udvider vandværk – øger budgettet fra 125 til 166 mio. kr.

Byggemodningen af første delområde forventes at begynde allerede denne sommer, forudsat at alle nødvendige tilladelser er på plads.

Et opslag i SMART, Byggefaktas omfattende database over bygge- og anlægsprojekter i Danmark, viser, at 2. etape vil bestå af 24 gårdhavehuse, der forventes færdige i marts 2026. Herefter følger 3. etape med 21 dobbelthus, der forventes at stå færdige i marts 2027. Alle boliger i de to sidste etaper er ejerboliger. Ny lokalplan for området er godkendt.

Relateret indhold