Aarhus får nyt højhus på 17 etager til studerende

I Katrinebjerg-kvarteret opfører BaseCamp Student sit fjerde danske projekt med flere hundrede studieboliger fordelt på 17 etager.
Projektet indeholder 570 studieboliger med plads til over 600 studerende. Pressebillede.
Projektet indeholder 570 studieboliger med plads til over 600 studerende. Pressebillede.

Ved studiestart i sommeren 2022 kan over 600 studerende rykke ind i helt nye studieboliger i Katrinebjerg-kvarteret tæt på Aarhus midtby. Her opfører BaseCamp Student sit fjerde danske projekt med studieboliger og det første uden for Storkøbenhavn. Plangrundlaget er på plads for komplekset, der får 17 etager og har en forventet projektsum på over 600 millioner kroner.

– Aarhus har stort underskud af studieboliger, og mange studerende har boliger, der ikke er opført som reelle studieboliger. Derfor er vi i BaseCamp Student glade for at give flere hundrede studerende adgang til centralt beliggende studieboliger, som vil være med til skabe liv i byens nye studieområde. Vores vision er at skabe optimale rammer, som giver den enkelte studerende en base og samtidig motiverer til fællesskab og inspirerer i hverdagen og i studiemiljøet, siger direktør og partner Jesper Dam fra Basecamp Student.

Studieboligerne bygges i forbindelse med IT-byen under Aarhus Universitet, hvor flere andre projekter også er under opførelse. Pressebillede.
Studieboligerne bygges i forbindelse med IT-byen under Aarhus Universitet, hvor flere andre projekter også er under opførelse. Pressebillede.

Det kommende studenterhøjhus får 570 boliger, alle med eget bad og køkken, og hovedparten er beregnet til en person. Bygningen får 3000 kvadratmeter fællesareal med blandt andet bibliotek, studierum, biograf, fitness, café, fælleskøkkener, og loungeområder.

Fra kødpålæg til boliger

Projektet vækker glæde på rådhuset i Aarhus.

– De mange nye studieboliger er et væsentlig bidrag til Katrinebjergs udvikling. De nye beboere vil være med til at skabe liv i kvarteret, og jeg er overbevist om, at beliggenheden tæt på både midtbyen og flere uddannelsesinstitutioner betyder, at mange gerne vil bo netop her, siger teknik- og miljørådmand Bünyamin Simsek (V).

BaseCamp-studieboligerne bliver opført i Katrinebjerg, der også er kendt som IT-byen. Her skaber Aarhus Universitet et centrum for digitalisering, digitalt design, informationsvidenskab og ingeniøraktiviteter. Planerne for det gamle industriområde omfatter også boliger og erhverv, og største grundejer er FEAS, som er ejendomsselskabet under universitetets forskningsfond. FEAS bygger blandt andet Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles nye kompleks, som ventes at åbne næste år – klos op ad BaseCamp-højhuset.

Projektet på 20.000 kvadratmeter går i gang til næste sommer. Pressebillede.
Projektet på 20.000 kvadratmeter går i gang til næste sommer. Pressebillede.

BaseCamp Katrinebjerg opføres på den tidligere såkaldte Defco-grund, hvor der blev produceret kødpålæg. På en anden del af Defco-grunden er Boligkontoret Århus ved at bygge knap 260 boliger, som bliver dels ungdomsboliger, dels familieboliger til ph.d.-studerende og forskere.

BaseCamp Student blev etableret i 2015 og driver eller planlægger fire danske projekter med i alt over 2000 studieboliger. Blandt dem er det tidligere DSB-hovedsæde i Sølvgade i København K og et prisbelønnet projekt i Lyngby tegnet af Lars Gitz Architects, BaseCamp Students faste samarbejdspartner. Med Tyskland, Polen og Sverige indregnet har BaseCamp Student indtil videre mere end 9600 studieboliger i drift eller under projektering.

Relateret indhold