Bragende BIM-succes: “Næste år bliver større, vildere – og endnu mere nørdet”

BIM World Copenhagen 2024 blev en stor succes og samlede over 2.000 fagfolk fra byggeriet til to dage med fokus på digitalisering og bæredygtighed.
På BIM World Copenhagen kom der flere besøgende end forventet. Foto: BIM World Copenhagen.

Dørene er lukket til første udgave af BIM World Copenhagen, der blev afviklet med stor succes i KB Hallen, hvor både danske og internationale fagfolk mødtes med byggebranchens digitale transformation i fokus.

– Vi er så glade. Der er kommet flere end forventet, men også flere end vi havde turde håbe på, da vi i år slog dørene op til et nyt event op for en ny gren af byggeriet, siger Sarah Elhauge, adm. direktør i Building Green, der er arrangøren bag BIM World.

BIM World Copenhagen.

Hun tilføjer:

– BIM World har virkelig givet os vished om, hvor stor både interessen og behovet er. Vi kan næsten ikke vente til næste år, hvor vi vil gøre det endnu større, endnu vildere og endnu mere nørdet.

Læs også

På BIM World: Det er nu, det rykker, men branchen har brug for viden

På de tre scener blev nogle af de mest aktuelle emner inden for byggeriet vendt, herunder digitalisering, bæredygtighed og brugen af kunstig intelligens.

Programmet rummede oplæg fra flere store internationale virksomheder, og der var stor rift om pladserne til mange af talerne. På førstedagen var arrangøren nødsaget til at udvide to af scenerne med flere pladser, da interessen for det faglige indhold overgik mængden af stole.

BIM World Copenhagen.

På BIM World Copenhagen var der plads til både store ideer og konkrete løsninger, og med deltagelse fra brancheeksperter og virksomheder blev der sat skub i de diskussioner, der kan forme fremtidens byggeri.

Læs også

”Vi spilder tiden på beskidt data” – indsamling bør ensrettes

– Det er gået over alt forventning. Der var vildt mange mennesker, og jeg har sjældent oplevet så mange, der af egen drift kommer hen og er oprigtigt interesseret i at høre om software. Vi har mødt masser af både nye og kendte ansigter, fortæller Thomas Graabæk, der er adm. direktør i Graphisoft Center Danmark – en del af Nemetschek Group, som var blandt udstillerne.

BIM World Copenhagen.

BIM World Copenhagen 2025 løber af stablen 17. og 18. september – endnu engang i KB Hallen, hvor det er planen at udvide med flere gæster, workshops og udstillere.

Relateret indhold