Hospitaler opnår store energibesparelser

Regionshospitalerne i Randers og Viborg energirenoverer som led i et ESCO projekt, og besparelserne er estimeret til ni mio. kWh.
Ved at udbyde salget af energibesparelser på Energiauktion.dk har Regionshospitalerne i Randers og Viborg opnået omkring en halv million kr. mere i tilskud i forhold til de tilbud, man allerede havde fået. Foto: Colourbox.
Ved at udbyde salget af energibesparelser på Energiauktion.dk har Regionshospitalerne i Randers og Viborg opnået omkring en halv million kr. mere i tilskud i forhold til de tilbud, man allerede havde fået. Foto: Colourbox.

Energirenoveringen af to organisatoriske hospitalsenheder er under et større ESCO projekt og løber de kommende fire år. Det forventes at have en effekt på ni millioner sparrede kWh., skriver Kenneth Lykkedal, kommerciel direktør hos Energiauktion.dk, i en pressemeddelelse.

Energirenoveringen fokuserer på forbedret styring og energiudnyttelse af ventilationssystemer, belysning, køle-/varmeoptimeringer, vinduesudskiftninger, efterisolering af installationer, bygninger og tag, fremgår det af pressemeddelelsen.

Den store prisspredning på markedet for energibesparelser viser, hvor vigtigt det er at afsøge markedet for flere tilbud.

Kommerciel direktør Kenneth Lykkedal Energiauktion.dk

Stort tilskud

Ved at udbyde salget af energibesparelser på Energiauktion.dk har Regionshospitalerne i Randers og Viborg opnået omkring en halv million kr. mere i tilskud i forhold til de tilbud, man allerede havde fået. Det påpeges i pressemeddelelsen, hvor Svend Christiansen, teknisk chef Regionshospital Randers, udtaler:

– Regionshospitalerne har ønsket at sikre sig den bedst mulige pris for besparelserne samtidig med, at hensynet til neutralitet også spillede en rolle. Vi har ønsket at give energiselskaberne muligheden for at byde på en neutral markedsplads på ensartede betingelser samtidig med at være sikre på, at vi opnåede den bedst mulige pris.

Tilskuddene til energibesparelserne er en del af energiselskabernes spareindsats, fremgår det af pressemeddelelsen.

Afsøgning af markedet

Resultatet af auktionen var syv bud med en stor prisspredning. Prisen ved at udbyde energibesparelserne endte med at blive 15 procent højere, dvs., hvad der svarer til en halv mio. kr. mere i tilskud. Kenneth Lykkedal forklarer:

– Den store prisspredning på markedet for energibesparelser viser, hvor vigtigt det er at afsøge markedet for flere tilbud, da man som slutkunde ellers kan gå glip af tilskudskroner fra energiselskabernes spareindsats.

Relateret indhold