Stort skoleprojekt er pakket ind i solceller

12.000 solcellepaneler er monteret på facaden af Copenhagen International School, der efter to års arbejdet nu står færdigbygget i Nordhavn.
Det er C.F. Møller, der har tegnet Copenhagen International School, der er beklædt med 12.000 solcellepaneler. Foto: Claus Andersen.
Det er C.F. Møller, der har tegnet Copenhagen International School, der er beklædt med 12.000 solcellepaneler. Foto: Claus Andersen.

Da Copenhagen International Schools elever og lærere gik på juleferie i december, skulle de ikke kun sige god jul og på gensyn til hinanden. De skulle også sige farvel til deres vante skolerammer i henholdsvis Hellerup og på Østerbro. Nu står deres nye skole nemlig klar i Nordhavn.

Her er den den 25.000 kvadratmeter store skolebygning etableret helt ned til havnekanten på en etableret havneø på Levantvej Vest. Her er den omgivet af vand og kommende grønne områder og med kort afstand til den nye metrostation i Nordhavn som åbner om få år.

Fire tårne

Skolebygningen er tegnet af C.F. Møller og består af fire tårne, der er stablet asymmetrisk oven på skolens base. De fire tårne er indrettet, så de passer til elevernes alders- og klassetrin: Early Years, Primary School, Middle School og High School.

Et andet unikt aspekt ved skolebygningen er facaden, som består af 12.000 solcellepaneler, der dækker et samlet areal på 6.048 kvadratmeter, hvilket gør det til et af Danmarks største solcelleanlæg integreret i et byggeri.

– Det er fantastisk, at vi kan tilbyde en skolebygning, som på en meget fornem måde kombinerer innovativ arkitektur, indretning på elevernes præmisser og bæredygtighed, siger Brit van Ooijen, som er formand for bestyrelsen for Copenhagen International School.

Større kapacitet

Også hos Ejendomsfonden Copenhagen International School, der har opført skolebygningen, er der glæde over, at eleverne nu er flyttet ind i den nye bygning.

– Det er et meget ambitiøst og stort projekt, og selvfølgelig har der været udfordringer på vejen. Vi er meget glade for, at vi nu kan se resultatet blive taget i brug af dem, som det hele tiden har været tiltænkt, siger John Bo Jacobsen, der er formand for Ejendomsfonden Copenhagen International School.

I dag har skolen 930 elever i alderen 3-19 år samt 180 lærere. I den nye skolebygning er der plads til 1.200 elever og 280 lærere.

Den nye skole i Nordhavn får plads til 1.200 elever og 280 lærere. Foto: Claus Andersen.
Den nye skole i Nordhavn får plads til 1.200 elever og 280 lærere. Foto: Claus Andersen.

Relateret indhold