Cowi-direktør skal sætte den grønne dagsorden på europæisk plan

Markedsdirektør Søren Adamsen er netop blevet udnævnt til formand for 'Green Deal Committee' i den europæiske brancheorganisation EFCA (European Federation of Engineering Consultancy Association).
Søren Adamsen er beæret over rollen som formand for komiteen, der er en proaktiv dialogpartner for de europæiske institutioner i udviklingen af ny politik.
Søren Adamsen er beæret over rollen som formand for komiteen, der er en proaktiv dialogpartner for de europæiske institutioner i udviklingen af ny politik.

Han har tidligere arbejdet for EU-Kommissionen, og nu skal markedsdirektøren i Cowi igen gøre et vigtigt bidrag i europæisk regi.

Søren Adamsen er nemlig blevet udnævnt til formand for ‘Green Deal Committee’ i den europæiske brancheorganisation EFCA (European Federation of Engineering Consultancy Association).

EFCA’s arbejde har betydning for både udviklingen af den grønne dagsorden på europæisk plan og for danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder ift. de væsentlige rammevilkår, der følger af blandt andet udbudsdirektiverne, bygningsdirektivet, European Green Deal mv.

Ambitiøs og resolut retning

Og det er altså her, at Søren Adamsen nu skal bidrage med et dybdegående branchekendskab – både gennem sine mere end 20 år hos Cowi, men også fra sin aktivitet i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, hvor han fungerede som bestyrelsesmedlem og næstformand i årene fra 2016 til 2021. I 2021 blev han udnævnt til bestyrelsen for EFCA.

– Jeg er meget beæret over at blive betroet rollen som formand for denne vigtige komite, der er en proaktiv dialogpartner for de europæiske institutioner i udviklingen af ny politik, siger Søren Adamsen.

– Sammen med den nye næstformand, Andreas Gyllenhammar, direktør for bæredygtighed i Sweco, og de øvrige medlemmer af komitéen, er jeg sikker på, vi vil sætte en ambitiøs og resolut retning imod en CO2-neutral fremtid og hjælpe til at fremme den grønne omstilling i Europa, tilføjer han.

Relateret indhold