Skala vinder rådgiver-opgave på større skolerenovering

Funder-Kragelund Skolen skal have en ordentlig overhaling, og den opgave skal arkitekterne fra Skala løse i samarbejde med Norconsult og Lassen Landskab.
Funder-Kragelund Skolen, afdeling Funder, skal renoveres for foreløbigt 58 millioner kroner. Foto: Silkeborg Kommune.
Funder-Kragelund Skolen, afdeling Funder, skal renoveres for foreløbigt 58 millioner kroner. Foto: Silkeborg Kommune.

Efter et gennemført udbud har Silkeborg Kommune nu indgået aftale med totalrådgiveren Skala Arkitekter om en opgaven, der bliver at udvikle en helhedsplan for renoveringen og ombygningen af Funder-Kragelund Skolen.

– Elevprognoserne viser, at pladsen de kommende år bliver trang og flere børn kommer til. Derfor skal vi i gang med en renovering og udbygning af skolen nu, så vi kan være klar til de mange kommende elever, siger Thomas Born Smidt, skolechef, Silkeborg Kommune.

Ved budgetaftalen for 2019 er der afsat 58 millioner til renovering og udbygning af Funder-Kragelund Skole, afdeling Funder. Totalrådgiverens opgave er nu at afklare, hvor langt projektet kan komme for den sum.

Brugerinddragelse er fundamentet

Ombygningen og renoveringen sker på baggrund af et områdestudie, der er en fælles vision for områdets udvikling. Områdestudiet bygger derfor blandt andet på borgere, idrætsforeninger, skolebestyrelse og andre interessenters tanker og drømme for området.

Også i forhold til selve renoveringen af skolen har der været et stort inddragende arbejde, hvor både elever, lærere og forældre er kommet med deres bud på fremtidens skole. Og det er der kommet et Pædagogisk-Arkitektonisk program ud af.

Derfor er det ikke alene bygningerne, der skal have et løft. Der bliver skabt nye arbejdsgange og arbejdsformer for både medarbejdere, elever og skoleledelse. Der vil eksempelvis blive lavet nye læringsrum med mindre områder til varierende aktiviteter med forskellige atmosfærer.

Når helhedsplanen for byggeriet er på plads, går projektet i udbud, så Silkeborg Kommune kan finde den entreprenør, som skal stå for renoveringen og opførelsen af de nye bygninger.

Silkeborg Kommune regner med at selve byggearbejdet kan gå i gang sidste halvdel af 2021.

Relateret indhold