København udbyder skolebyggeri i milliardklassen

Københavns Kommune udbyder totalentrepriser på tre nye skoler.
Foto: Convegni_Ancisa // Pixabay.com.
Foto: Convegni_Ancisa // Pixabay.com.

Der er penge at hente, når Københavns Kommune den 4. oktober inviterer til orienteringsmøde om totalentrepriser for tre nye skolebyggeri.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse. Orienteringsmødet indledes med en præsentation af hver af de tre byggeprojekter og deres særlige karakteristika.

Totalentrepriser for omkring en milliard

Den samlede kontraktværdi for de tre skolebyggerier forventes at løbe op i omkring en milliard kroner. For det beløb får københavnerne og deres børn ikke blot tre moderne skoler.

Alle tre steder kan de lokale også glæde sig til nye idrætshaller, i Arenakvarteret bygges en svømmehal, og på Sluseholmen opføres et parkeringshus ved siden af skolen.

De tre skolebyggerier har naturligvis mange fællestræk. For som alle andre nye skoler i København, skal de åbne sig mod byen og tilføre værdi til nærmiljøet. Men der er også store forskelle på dem. Etablering af idrætshaller, svømmehaller og parkeringshuse stiller vidt forskellige krav til de erfaringer, som entreprenører, ingeniører og arkitekter byder ind med.

Ved Kødbyen kræver skolebyggeriet oprensning af forurenet jord og ombygning af et ammoniakkøleanlæg, hvilket igen kalder på specialkompetencer hos de bydende.

-Når Københavns Kommune skal renovere og lave udbygninger, sker det i strategiske partnerskaber. Men nybyggerier udbydes i total- og hovedentrepriser, og det er her, kommunens største byggeinvesteringer ligger, siger Kasper Graa Wulff, der er chef for Københavns Kommunes bygherreenhed

De tre skoler skal bygges på Sluseholmen og i Arenakvarteret samt på Vesterbro.

Relateret indhold