NCC vil genanvende 70 procent af deres affald i 2020

NCC har meldt ud, at de i 2020 har ambitioner om at genanvende 70 procent af deres affald. Lige nu afleverer de 50 procent af deres affald til genbrug.
Foto: NCC, Erik Mårtensson
Foto: NCC, Erik Mårtensson

NCC skal fremover sortere træ på alle deres byggepladser i Danmark. Det skriver NCC Danmark i en pressemeddelelse, hvor de også oplyser en målsætning om at genanvende 70 procent af alt affald i 2020. Der er penge at hente ved genbrug, fortæller Svend Mertz, der er senior miljøchef i NCC Danmark.

– Det er dyrt for en virksomhed at producere affald. Derfor skal vi forebygge så meget som muligt, at der dannes affald på vores bygge- og renoveringsprojekter, siger Svend Mertz.

Frasortering af træ skal gavne miljøet

Ifølge ham er miljøet dog også en vigtig årsag til, at NCC vil øge indsatsen for genanvendelse af materialer.

– Der er meget ræson i at genanvende så meget affald som muligt. Det reducerer vores udledning af CO2 og andre drivhusgasser, og det sparer på jorden ressourcer, som vi er så afhængige af, siger Svend Mertz i pressemeddelelsen.

Frasorteringen af træ vil øge genanvendelsen markant, fordi en tredjedel af det affald, NCC i dag afleverer til forbrænding, er fremstillet af træ. Ifølge Svend Mertz ligger den helt store miljømæssige og økonomiske gevinst dog i at reducere spild. Derfor er det næste skridt for NCC at reducere mængden af spild på byggesager ved at måle spildprocenter på fraktioner som stål, beton og gips.

Relateret indhold