Ny kampagne skal skaffe gulvbranchen flere lærlinge

NEXT og Dansk Byggeri iværksætter en kampagne, hvor unge bliver matchet med gulventreprenører, der søger lærlinge, for Gulvbranchen mangler lærlinge, lyder det i en pressemeddelelse.
Foto: Dansk Byggeri/Ricky John Molloy
Foto: Dansk Byggeri/Ricky John Molloy

I de fleste andre fag er det den anden vej rundt, men i gulvbranchen er der for mange lærepladser og for få lærlinge. Derfor har erhvervsskolen NEXT i Glostrup og Dansk Byggeri lanceret en kampagnevideo, som du kan se i toppen af artiklen.

Helt konkret venter 15 mestre lige nu på opringninger fra kommende lærlinge, men behovet er meget større end det, siger branchechef Anders Hjorth Jensen, Gulvbranchen i Dansk Byggeri.

– Der bliver hvert år uddannet omkring 40 gulvlæggere på de to gulvskoler i henholdsvis Glostrup og Viborg. Vi har brug for mindst det dobbelte, siger branchechef Anders Hjorth Jensen.’

Ud over filmen på Facebook sender Gulvbranchen et brev om manglen på lærlinge til jobcentre og UU-vejledere. Desuden profilerer Gulvbranchen faget på en stand på den store infoaften, som NEXT holder i januar.

Manglen på nye gulvlæggere gælder i hele landet, og derfor er Gulvbranchen også i dialog med Mercantec i Viborg om et lignende tiltag.

På Next’s hjemmeside er der en liste over gulvlæggermestre, der mangler lærlinge.

Relateret indhold