Grønlandsk entreprenør vil holde kulden ude

Permagreen søgte ny facadeløsning til boligbyggeri i Nuuk med krav om et system til at modstå det barske, grønlandske klima.
Det grønlandske entreprenørfirma Permagreen bygger i Nuuk. Klimaet spiller en stor rolle i grønlandsk byggeri. PR-foto.
Det grønlandske entreprenørfirma Permagreen bygger i Nuuk. Klimaet spiller en stor rolle i grønlandsk byggeri. PR-foto.

Fakta om byggeriet

  • – Byggeriet bygges ud fra et såkaldt islandsk koncept, hvor man støber en betonkerne, som efterfølgende beklædes med isoleringsmateriale. Herefter afsluttes med facadebeklædningen. –
  • Alt sammen en del af ‘plug and play’-systemet REDAir MULTI fra Rockwool.
  • – Boligbyggeriet kommer til at bestå af i alt 48 boliger fordelt på fire ens tårne, hvor størrelsen på boligerne ligger mellem 45-75 kvadratmeter.
  • – Byggeriet forventes at stå færdigt ultimo 2017.
  • Kilde: Rockwool

Det kræver grundige overvejelser om isolering at bygge i et klima, hvor tocifrede minusgrader og hård vind er hverdagskost. Det nye boligbyggeri i Pinguaraq i den østlige del af Nuuk kommer til at bestå af fire blokke med i alt 48 boliger. Projektet udføres af et af Grønlands førende entreprenørfirmaer, Permagreen.

– Her i Grønland har vi brug for et yderst holdbart facadesystem, som kan modstå de klimatiske forhold, vi bygger under her i Grønland, og som har en maksimal levetid. Derudover er det vigtigt, at produktet er hurtigt at montere i alt slags vejr. Derfor valgte vi facadeløsningen Redair Multi fra Rockwool, som er stærk på netop disse parametre, fortæller Henrik Clemens Strand, entrepriseleder hos Permagreen og byggeleder på boligprojektet i Pinguaraq i en pressemeddelelse fra Rockwool.

Der er ifølge Rockwool tale om en større tendens i det grønlandske byggemarked, hvor nøgleord som bæredygtighed og energioptimering vinder indpas.

Relateret indhold