Niras skal stå for klimatilpasningsprojekt i Vietnam

Niras skal gøre vietnamesisk byområde mere modstandsdygtigt over for oversvømmelser. LAR-løsning skal hjælpe lokale kvinder med grøntsagsdyrkning.
Niras har vundet et klimatilpasningsprojekt, der skal bruge en LAR-løsning til grøntsagsvanding. Billedet er ikke fra det omtalte projekt. Foto: Colourbox.
Niras har vundet et klimatilpasningsprojekt, der skal bruge en LAR-løsning til grøntsagsvanding. Billedet er ikke fra det omtalte projekt. Foto: Colourbox.

Et samarbejdsprojekt

  • Projektet er muliggjort gennem et tværfagligt samarbejde mellem følgende parter:
  • Morten Pedersen, Niras
  • Anja Wejs, Niras
  • Niras Vietnam (RCCE)
  • Vietnam Institute for Urban and Rural Planning
  • Vietnam?s Ministry of Construction
  • City of Vinh Yen

Lokale kvinder i Vinh Yen skal stå for et urban farming-initiativ, hvor vandet til grøntsagerne skal komme fra et LAR-anlæg. Niras skal stå for projektet, der blev vundet i en international konkurrence hos Nordic Climate Facility (NCF), der ligger under den nordiske udviklingsfond Nordic Development Fund (NDF). Det oplyser Niras på sin hjemmeside.

Formålet med projektet er blandt andet at gøre byområdet mere modstandsdygtig over for oversvømmelser samt gavne lokalsamfundets sociale modstandskraft ved at give de lokale kvinder mulighed for at dyrke eksempelvis grøntsager, urter og krydderier.

Til inspiration

– Vi håber, at et lavbudget-anlæg som dette kan inspirere andre lokale myndigheder og den lokale befolkning til at bygge LAR-anlæg, der ikke kræver store investeringer, og som giver merværdi til den lokale befolkning, siger Morten Pedersen fra Niras’ vand og forsyningsafdeling..

Projektet skal også inspirere til lignende løsninger i resten af Vietnam.

– Projektet og dets ideer har et bredt potentiale i hele Vietnam – ikke mindst når vi tager de stigende antal oversvømmelser og den voksende urbanisering i betragtning. Både det offentlige, de lokale myndigheder samt de innovative tiltag for at opretholde dette system spiller en afgørende rolle for bæredygtighed og projektets succes, siger Luu Duc Cuong fra Ministeriet for Byggeri i Vietnam.

Projektet løber over 2,5 år og har et budget på cirka en halv million euro, hvoraf cirka 63.000 euro går til at opføre et demonstrationsanlæg.

Relateret indhold