Boligjobordningen bør omfatte alle energiforbedringer

Når Boligjobordningen ændres fra 2016, er det for at understøtte den grønne omstilling. Til den tid er det vigtigt, at ordningen favner en bred vifte af energiforbedringer for at mindske sort arbejde.
Dansk Byggeri advarer om, at en for snæver fortolkning af energiforbedringer ikke vil have den ønskede effekt. Foto: Colourbox.
Dansk Byggeri advarer om, at en for snæver fortolkning af energiforbedringer ikke vil have den ønskede effekt. Foto: Colourbox.

Af Folketingets hjemmeside fremgår det, at BoligJobordningen, som den kendes fra 2014 med et fradrag på 15.000 kr. pr. person, føres videre i 2015. I 2016 foretages en ændring af ordningen således, at den understøtter den grønne omstilling, øget bæredygtighed og klimaindsatsen.

Dermed vil det i 2016 være muligt at opnå støtte til energiforbedringer i hjemmet og muligvis fritidsboligen alt afhængig af ordningens udformning, hvilket partierne bag ordningen forhandler om til efteråret.

Mindre sort arbejde

Netop omlægningen af BoligJobordningen til støtte af den grønne omstilling er central for at mindske sort arbejde til energiforbedringer. Her advarer Dansk Byggeri om, at en for snæver fortolkning af energiforbedringer ikke vil have den ønskede effekt.

Anbefalingen kommer fra Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri, der til efteråret forventer at udarbejde konkrete forslag til, hvilke typer energiforbedringer, BoligJobordningen bør omfatte.

Dansk Byggeri ønsker en bred ordningen, der også dækker mindre typer opgaver. Hermed vil ordningen mindske sort arbejde, da det ofte netop er mindre opgaver, der udføres sort.

Relateret indhold