Japansk offroader sikrest i klassen

Ny Subaru Forester kunne med en topkarakter for kollisionsikkerhed i Europa indskrive sig som 2019's sikreste bil i den lille SUV-/Crossover-klasse.
Femte generation af Subaru Forester er den sikreste bil i sin klasse. Foto: Euro NCAP.
Femte generation af Subaru Forester er den sikreste bil i sin klasse. Foto: Euro NCAP.

Femte og nyeste generation af Subaru Forester blev i december sidste år kollisionstestet af det europæiske crashtest-institut Euro NCAP. Med det maksimalt opnåelige resultat, nemlig fem stjerner, blev Forester i 2019 den sikreste bil i sin klasse, som er “Lille SUV/Crossover”.

Modellen har dog ikke kun taget topkarakter i Europa, men vandt også førstepladsen i den japanske NCAP 2018. Derudover blev Forester også belønnet med ASV +++ (Advanced Safety Vehicle Triple Plus) af JNCAP 2019.

Målet er inden for rækkevidde

– Det er anden gang Subaru har bevist sin overlegne sikkerhed ved at tage titlen som års sikreste bil i Euro NCAP. Senest var det XV, der blev belønnet, da 2017-resultaterne blev opsummeret. Målet med at bygge verdens sikreste biler er helt klart inden for rækkevidde, lyder det fra Niels Thaning, der er Sales Director for Subaru Nordic AB.

I år er kravene blevet skærpet yderligere. Hvordan de nye biler klarer sig, vil vise sig, og den første retningspil får vi, når årets første Euro NCAP-test offentliggøres til februar.

Relateret indhold