Tscherning rammer rekordresultat: ”Fokus på miljø og mennesker virker”

Entreprenørvirksomheden har netop offentliggjort årsregnskabet, som er det bedste i gruppens historie.
Direktør Søren Tscherning på byggeplads.
Direktør Søren Tscherning er stolt over resultatet.

Regnskabsåret 2023/24 for Tscherning Gruppen viser det bedste resultat i gruppens historie nogensinde på 43,2 mio. kroner før skat.

Hertil har særligt hovedselskabet i gruppen, G. Tscherning, bidraget med en omsætning på 629,3 mio. kroner og et resultat før skat på 25,2 mio.

Tilmed har søsterselskabet Gravmand leveret det bedste resultat i virksomhedens historie med et resultat før skat på 20,7 mio. kroner.

Læs også

Tscherning: ”Vi skal forvente mere af vores leverandører”

– Jeg er stolt over det solide resultat, vi leverer i et marked, der har været ramt af bl.a. energikrise og rentestigninger, siger direktør Søren Tscherning.

– Det er et tydeligt bevis på, at vores konsekvente fokus på miljø og mennesker virker. Jeg har en klar forventning om, at vi kommer til at se en markant efterspørgsel på CO2-reduktioner og ansvarlig håndtering af ressourcer i de kommende år. Den udvikling skal vi gribe. Derfor vil vi styrke vores fokus på klima- og miljøvenlige løsninger, tilføjer han.

Som eksempel på det grønne fokus er Tschernings nye hovedsæde i Hedehusene, der blev indviet i april 2024 og er skabt af materialer og inventar fra virksomhedens egne nedrivninger samt upcyclede produkter.

Investeringer i grønnere byggeri

Selvom der i disse år sker udvikling i byggeriet med nye aktører, der tester og udvikler mere klimavenlige materialer og teknologier, er der brug for kapital for at gøre løsningerne skalérbare, påpeger Søren Tscherning.

Derfor har Tscherning Gruppen i 2023/24 investeret i en række virksomheder, der arbejder med samme ambition om at bidrage positivt til byggeriets klimapåvirkning.

Læs også

Se Tschernings nye hovedkontor af genbrug: “Vi har lært en masse”

Det gælder bl.a. rådgivervirksomheden Søren Jensen, Fremtidens Fundament og producenten A:gain.

Derudover har gruppen i regnskabsåret 2023/24 udarbejdet en investeringsplan for elektrificering af virksomhedens egen bil- og maskinpark, og indtil videre er der planlagt aktiviteter og investeringer, der skal resultere i en reduktion i CO2-udledning på 60 % i 2030 ift. niveauet fra 2018/19.

På længere sigt er det ambitionen, at Tscherning som minimum bliver klimaneutral.

Relateret indhold