Superlet betondæk bliver endnu tyndere

Optimering af produktionen af det danskudviklede SL-Dæk betyder at betondækket fremover bliver op mod 30 procent billigere at producere. Samtidig lanceres et 18 centimeter tyndt dæk.
Abeo vil fremadrettet fokusere på at levere elementer til de mange boligbyggerier, der skyder op i Danmark. Foto: Byggeriets Billedbank.
Abeo vil fremadrettet fokusere på at levere elementer til de mange boligbyggerier, der skyder op i Danmark. Foto: Byggeriets Billedbank.

SL-Dækket, der blev introduceret på det danske marked af Abeo i 2014, bliver nu markant billigere at anvende. I Abeo har man igennem længere tid arbejdet med at effektivisere produktionen og gøre dækket endnu mere konkurrencedygtigt, og nu har arbejdet båret frugt.

– Der har været en række tidskrævende processer i vores produktion, som vi i samarbejde med Perstrup har formået at effektivisere i sådan en grad, at dækkene er blevet både nemmere og billigere at producere. I nogle projekttyper bliver salgsprisen mere end 30 procent lavere. Det er noget, vi har arbejdet hen imod igennem længere tid, og vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at det nu er lykkedes, siger direktør i Abeo, Peter Hertz, i en pressemeddelelse.

Abeo har i samarbejde med Perstrup leveret mere end 50.000 kvm SL-Dæk til både kontor-, bolig- og skoleprojekter, men fremadrettet vil virksomhederne primært fokusere på de mange boligbyggerier, der i øjeblikket skyder op overalt i de større danske byer. Det skal blandt andet ske med et nyt 18 centimeter tyndt SL-dæk, der også lanceres nu.

– I forbindelse med produktionsoptimeringen af de eksisterende produkter har vi udviklet et 18 centimeter tyndt SL-Dæk, som vil gøre det muligt at reducere omkostningerne yderligere i boligprojekter med kortere spænd, siger Peter Hertz.

Abeo og Perstrup leverer i øjeblikket til en række boligbyggerier i Danmark, herunder det Skanska-udviklede Øresund Strandpark og et 12-etagers højhus på Islands Brygge.

Relateret indhold