Confac løfter omsætning med 85 millioner

De 87 medarbejdere har i gennemsnit omsat for tre millioner kroner hver - og 400.000 kroner i overskud.
Confacs nye og højt automatiserede produktionshal er en udvidelse på ca. 6.000 kvadratmeter med en produktionslinie på 180 meter.
Confacs nye og højt automatiserede produktionshal er en udvidelse på ca. 6.000 kvadratmeter med en produktionslinie på 180 meter.

Fra regnskabet 2017/18

  • Nettoomsætning: 259,4 mio. kr. (2016/17: 174,9)
  • Resultat før skat: 35,1 mio. kr. (2016/17: 27,4)
  • Egenkapital: 66,1 mio. kr. (2016/17: 54,1)
  • Antal fuldtidsansatte: 87 (70)

Betonproducenten Confac har offentliggjort et regnskab med solide stigninger på både top- og bundlinje for det seneste forskudte regnskabsår.

Virksomheden løfter således i sit tiende leveår omsætningen med knap 50 procent til mere end en kvart milliard kroner, overskuddet er øget med 28 procent til 35,1 millioner kroner. Det solide regnskab er endda kommet i et år med store ressourcekrævende indsatser som led i opførelse af ny fabrikshal og omlægninger i produktionen samt ansættelse og indskoling af en stor gruppe nye medarbejdere.

Faktisk har vi fået mange flere ansøgere end vi skulle bruge, og ansøgerfeltet har, både når det gælder personlige og faglige kompetencer, ligget på et højt niveau.

Adm. direktør og medejer Erling Holm Confac

Efter femte rekordår i træk glæder administrerende direktør og medejer Erling Holm sig over medarbejdernes håndtering af det seneste års mange udfordringer i forbindelse med opførelse og igangsætning af produktionen i en ny stor fabrikshal – en udbygning, der fordobler producentens produktionsapparat og fuldfører de fire stifteres oprindelige planer.

– Det allervigtigste for os har været, at fastholde den gode korpsånd og dedikation, der alle årene har været kendetegnende for medarbejderstaben. At det derudover, trods mange store udfordringer og omvæltninger, er lykkedes at øge både toplinje og bundlinje betydeligt og samtidig fastholde en tårnhøj produktivitet, hvor hver enkelt medarbejder har omsat for tre millioner kroner og bidraget med et overskud på 400.000 kroner, er kun en ekstra fjer i hatten, siger han.

Ingen rekrutteringsproblemer

Erling Holm noterer sig i øvrigt med stolt tilfredshed, at det trods lav ledighed og stigende rekrutteringsproblemer i byggebranchen ikke har været noget problem at finde kvalificerede medarbejdere til de mange nye jobs hos Confac.

– Faktisk har vi fået mange flere ansøgere end vi skulle bruge, og ansøgerfeltet har, både når det gælder personlige og faglige kompetencer, ligget på et højt niveau. Det ser vi som en stor tillidserklæring til vores organisationsstruktur og medarbejdersyn, hvor vi tilbyder helt individuelle arbejdsvilkår, faglige udfordringer, gode kolleger, dyb indsigt og reelt medejerskab, konkluderer Erling Holm.

De ansatte får som led i virksomhedens fortsatte aktieudlodnings-program i denne måned tildelt aktier med en værdi på 24.000 kroner pr. medarbejder.

– Det svarer til en samlet udskrivning på 2,6 millioner kroner, som virksomheden forærer medarbejderne kvit og frit, hvortil kommer årets udloddede udbytte til medarbejderne på 1,5 millioner kroner, svarende til et gennemsnitligt aktieudbytte på omkring 20.000 kroner for medarbejdere, der har været ansat hele året, siger han.

Forrygende udvikling

Som afsæt for et blik i krystalkuglen karakteriserer Erling Holm de seneste års generelle udvikling i betonelementbranchen som forrygende med konstant stigende efterspørgsel, stigende priser, lange ordrehorisonter og solide resultater parallelt en massiv udbygning af branchens produktionskapacitet.

– Som vi ser det, er der nu skabt balance mellem udbud og efterspørgsel. Priserne i branchen er stabiliseret, og leveringshorisonten er, om end den med en samlet ordrebeholdning på mere end tre milliarder kroner stadig rækker mere end et halvt år frem, på vej mod en normalisering. På den baggrund forventer vi, at 2019 bliver endnu et tilfredsstillende år med en mere moderat udvikling, forudser Erling Holm.

Efter ti års succesfuld fremdrift har Confacs stiftere og ejere Hans Verner Lind, Frank Laursen, Peter Adamsen og Erling Holm med opførelse af en ny fabrikshal, der som et spejl på den oprindelige betonelementfabrik fordobler virksomhedens kapacitet, realiseret deres oprindelige planer for udvikling af betonelementfabrikken i Randers.
Efter ti års succesfuld fremdrift har Confacs stiftere og ejere Hans Verner Lind, Frank Laursen, Peter Adamsen og Erling Holm med opførelse af en ny fabrikshal, der som et spejl på den oprindelige betonelementfabrik fordobler virksomhedens kapacitet, realiseret deres oprindelige planer for udvikling af betonelementfabrikken i Randers.

Relateret indhold