Arkil er tilbage på sporet i Danmark

Det var særligt de udenlandske aktiviteter, der leverede flotte resultater i 2023, viser koncernens årsregnskab.
- Udbygningen af infrastrukturen til den grønne omstilling af vores energisystemer er en væsentlig del af vores ordrebøger, fortæller Jesper Arkil, bestyrelsesformand i Arkil Holding.
- Udbygningen af infrastrukturen til den grønne omstilling af vores energisystemer er en væsentlig del af vores ordrebøger, fortæller Jesper Arkil, bestyrelsesformand i Arkil Holding.

Samlet for Arkil-koncernen, der omfatter datterselskaber i Danmark, Tyskland og Irland, landede omsætningen i 2023 på 4,1 mia. kroner mod 3,9 mia. kroner i 2022, en stigning på 4 %.

Det primære driftsresultat lyder på 269 mio. kroner, hvilket svarer til en overskudsgrad på 6,6 % mod 4,1 % året før.

Årets resultat før skat udgør 248 mio. kroner mod 147 mio. kroner i 2022.

Læs også: Arkil-koncernen overgår målsætning – nærmer sig 4 milliarder

Koncernen oplyser, at det særligt er de udenlandske aktiviteter, der igen har leveret et flot resultat, mens de danske aktiviteter i 2023 kom tilbage på sporet med “tilfredsstillende indtjening efter et par svære år”, lyder det.

Nedgang for byggeri i Danmark og Tyskland

Arkil oplyser, at man kigger ind i et 2024 med udsigt til et stabilt anlægsmarked, hvor det forventes, at bl.a. trafikal infrastruktur og energikonverteringer vil præge aktiviteten.

Læs også: TBC Invest lander tocifret millionbeløb i årets resultat

Dog, pointeres det, kan der stadig spores tegn på nedgang i markedet for byggeri i Danmark og Tyskland, imens Irland fortsat oplever høj byggeaktivitet:

– Udbygningen af infrastrukturen til den grønne omstilling af vores energisystemer er en væsentlig del af vores ordrebøger, og her er der fortsat stor investeringslyst fra både myndigheder og private aktører, siger Jesper Arkil, bestyrelsesformand i Arkil Holding.

Nedbør og Forsvaret

Han fortæller videre, at der for 2024 forventes en let stigende aktivitet og en overskudsgrad af den primære drift på mellem 3 og 5 % på tværs af koncernen:

– Projekter relateret til god fremkommelighed på vejene og håndtering af stigende nedbørsmængder fylder også fortsat meget hos vores kunder, ligesom styrkelse af Forsvaret nu igen er i vækst, om end på en trist baggrund.

Læs også: “Et lidt paradoksalt 2023” – udvikler nyder godt af solidt fundament

– Samlet set forventer vi, at vi kan fortsætte den rolige og stabile vækst i det kommende regnskabsår med en indtjening på niveau med vores langsigtede forventninger, siger Jesper Arkil.

Relateret indhold