Antallet af konkurser stiger igen

I juni måned var der 52 konkurser i bygge- og anlægsbranchen, og generelt ser vi en stigning i forhold til 2014.
I alt måtte 52 virksomheder dreje nøglen om i bygge- og anlægsbranchen i juni. Foto: Colourbox.
I alt måtte 52 virksomheder dreje nøglen om i bygge- og anlægsbranchen i juni. Foto: Colourbox.

Dansk Byggeri kan i dag fortælle, at der i juni måned var 52 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det betyder, at det samlede antal konkurser i første halvår er kommet op på 312, hvilket er 26 procent mere end i de første seks måneder af 2014.

– Det er nu femte måned i træk, at antallet af konkurser ligger over den tilsvarende måned i 2014, og det er klart en skuffende udvikling. Det vidner om, at selvom det på overfladen kan se ud som om, at bygge- og anlægsbranchen klarer sig bedre, så er der stadig mange virksomheder, som hænger i med det yderste af neglene, siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm fra Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Fradrag giver ro

Der er dog lidt lys forude for de mindre virksomheder, der ofte arbejder for private boligejere, lyder det fra Dansk Byggeri.

– Alle virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har mærket krisen. Men mens der er kommet lidt mere aktivitet med store projekter, så hænger hr og fru Jensen stadig i bremsen. Det betyder, at de virksomheder, som sælger til privatpersoner, har det hårdt, og det er formentlig også det, der kan aflæses i konkurstallene, fortæller Andreas Fernstrøm og uddyber:

– Derfor er det glædeligt, at den nye regering allerede på sin første arbejdsdag genindførte Boligjobordningen og samtidig gav ro om den ved at forlænge ordningen til 2017. Det betyder, at virksomheder, der sælger til privatpersoner, vil se en stigende aktivitet, og det vil naturligvis gøre det lettere at drive virksomhed i bygge- og anlægsbranchen.

Relateret indhold