Aarhus-afdeling sender Hustømrerne i stort minus

Efter et underskud på -24,8 mio. kroner efter skat ud af en omsætning på 382 mio. kroner nedskaleres entreprisafdelingen: Vi skal fokusere på det, vi er bedst til, at levere godt tømrerarbejde, siger adm. direktør.
2022 blev et turbulent år for Hustømrerne, og det har bl.a. betydet, at afdelingen i Aarhus skal nedskaleres, og at der er foretaget omstrukturering i ledelsen.
2022 blev et turbulent år for Hustømrerne, og det har bl.a. betydet, at afdelingen i Aarhus skal nedskaleres, og at der er foretaget omstrukturering i ledelsen.

I 2022 nåede Hustømrernes omsætning 382,4 mio. kroner mod 324,7 mio. kroner i 2021.

Det endelige resultat før skat ender dog negativt på 31,8 mio. kroner i modsætning til et positivt resultat på 2,2 mio. kroner før skat i 2021.

Det endelige resultat ender derfor på -24,8 mio. kroner efter skat.

Læs også: Trods stor aktivitet lander Jorton nyt skuffende resultat

Adm. direktør Morten Sort forklarer, at året blev et turbulent et af slagsen med stigende materialepriser, mangel på arbejdskraft og underskudsgivende entreprisesager i Aarhus:

– Det negative resultat skyldes særligt, at vi har måttet afslutte flere sager i vores aarhusianske entrepriseafdeling med store tab.

Læs også: Raunstrup lever ikke op til forventningerne, men ser lyst på fremtiden

Han uddyber:

– Resultatet fra entrepriseafdelingen i Aarhus har haft den konsekvens, at afdelingen skal nedskaleres, og der er foretaget omstrukturering i ledelsen. Afdelingen har oplevet en stor vækst, både i antallet af byggesager og omsætning gennem et årti. Vi vil fremover se en mindre entrepriseafdeling i Aarhus, hvor vi vil fokusere på en stabil omsætning og kontrolleret vækst, hvor der er et større overblik over de enkelte byggesager.

Morten Sort understreger, at Hustømrerne i højere grad skal fokusere på byggesager, der passer til organisationen, og hvor deres kernekompetencer kan komme i spil.

– Hustømrerne skal fokusere på det, vi er bedst til: At levere godt tømrerarbejde.

Flotte resultater i Aalborg, Kolding og Aabenraa

Selvom resultatet er utilfredsstillende, er der stadig optimisme at spore hos direktøren i Hustømrerne:

– Det negative resultat kan spores til en enkelt afdeling, hvor vi efterfølgende har foretaget større omstruktureringer. Problemet er derfor blevet identificeret, og vi kan arbejde mod en løsning. Vores andre afdelinger har leveret flotte resultater og både Aalborg, Kolding, Aabenraa og vores serviceafdelinger har præsteret en sund vækst, siger Morten Sort.

Læs også: Aarsleff fortsætter fremgangen – og opjusterer forventningerne

Han tilføjer:

– Vi er også trådt ind i 2023 med en flot pipeline, og de uheldige projekter, vi har afleveret i 2022 i Aarhus, er nu afsluttet, og der venter sig ikke lignende opgaver i horisonten. Vi ser derfor ind i et bedre 2023 og 2024, hvor Hustømrerne arbejder benhårdt på igen at levere sorte tal på bundlinjen. Vi er også trådt ind i 2023 med en solid egenkapital, der sikrer at vi fortsat er en stærk og solidt forankret, spiller i branchen.

Af virksomhedens samlede ordrebeholdning er 298 mio. kroner til udførelse i 2023.

Hustømrerne beskæftigede i 2022 299 medarbejdere fordelt på fire afdelinger.

Hustømrerne er sammen med Jorton og Boligbeton en del af JBH Gruppen.

Relateret indhold