MT Højgaard skal bygge Det ny Simac

Byggegrunden til fremtidens maritime uddannelsesinstitution på Nordre Kaj i Svendborg er ved at blive klargjort. Grundstensnedlæggelsen sker i starten af 2021.
Formand Frederik Ejlers, SMUC Fonden (t.v), borgmester Bo Hansen (i.m) og direktør Jesper Bernhardt, Simac (t.h) studerer en kopi af havneområdet i Svendborg, hvor Det ny Simac skal ligge. Foto: Tim Kildeborg Jensen.
Formand Frederik Ejlers, SMUC Fonden (t.v), borgmester Bo Hansen (i.m) og direktør Jesper Bernhardt, Simac (t.h) studerer en kopi af havneområdet i Svendborg, hvor Det ny Simac skal ligge. Foto: Tim Kildeborg Jensen.

MT Højgaard er blevet tildelt kontrakten som hovedentreprenør efter først prækvalifikation og efterfølgende afgivet tilbud i overensstemmelse med udbudsbekendtgørelsen.

– Vi er glade for at have valgt MT Højgaard til at bygge fremtidens maritime uddannelses-institution i Svendborg. MT Højgaard har med succes udført en lang række skole- og undervisningsprojekter i Danmark og i udlandet. Netop fordi vi bygger til uddannelse, er vi også særligt glade for det lærlingeprogram, som MT Højgaard lægger op til i forbindelse med byggeriet. Vi har et fælles ansvar for at uddanne til fremtiden, og vi glæder os til samarbejdet, siger Frederik Ejlers, formand for SMUC Fonden.

Vi også særligt glade for det lærlingeprogram, som MT Højgaard lægger op til i forbindelse med byggeriet

Frederik Ejlers, formand for SMUC Fonden.

Den betragtning er direktør for MT Højgaard Danmark, Carsten Lund, rørende enig i.

– Uddannelse af næste generation er en vigtig del af vores DNA. I en tid med meget usikkerhed er det vigtigt, at vi fortsat sikrer gode og udviklende rammer for de unge. Derfor har vi både lærlinge fra forskellige håndværksfag og ingeniørpraktikanter med på projektet. På projekt Det ny Simac går vi efter, at hver tiende af vores egne håndværkere skal være lærlinge – meget gerne fra lokalområdet – ligesom vores underentreprenører også forpligter sig til at ansætte lærlinge.

I juli 2022 står de nye bygninger på Nordre Kaj i Svendborg klar til at uddanne fremtidens ledere til Det Blå Danmark og en række andre innovative erhverv inden for industrien og energisektoren.

Tre virksomheder var pr. 31. juli 2020 blevet prækvalificeret og afgav tilbud: Casa A/S H. Skjøde Knudsen A/S MT Højgaard A/S.

Relateret indhold