Innovest tager form

Den 10.000 kvadratmeter store udviklingspark i Vestjylland er ved at få installeret SL-dæk som den bærende etageadskillelse.
Illustration af Innovest, som skal stå færdig i februar 2015. Illustration: Årstidernes Arkitekter.
Illustration af Innovest, som skal stå færdig i februar 2015. Illustration: Årstidernes Arkitekter.

Den nye udviklingspark, Innovest, skal være domicil for Ringkøbing-Skjern Forsyning, men kommer også til at fungere som innovationscenter med faciliteter til både uddannelse og iværksætteri.

Bygningen er tegnet af Årstiderne Arkitekter, der har hentet en del af sin inspiration

fra Skjern Å’

s svungne forløb. Derfor et huset tegnet som en stor cirkel og med en grøn rampe op til taget, som viderefører engområderne helt ind i bygningen. Netop den cirkulære formgivning var en af flere årsager til, at valget af betondæk faldt på SL-Dækket.

SL-dæk giver fordele

Det blev Perstrup og ØSB som i samarbejde vandt elemententreprisen baseret på løsningen med SL-dæk.

Dækket er baseret på en kombination af almindelig beton og letbeton og udnytter dermed styrken fra den forspændte beton sammen med den lave vægt fra letbeton.

Det giver et stærkt letvægts betonelement på 321 kg/m2, som kan håndtere tungere belastninger og større spænd end et tilsvarende huldæk.

– SL-Dækket er verdens første præfabrikerede dækelement, som kan produceres med afrundede ender og sider. Det giver store fordele og betyder blandt andet, at man på Innovest sparer en masse tilpasningsarbejde samt in situ-støbning, som vi langt mere effektivt kan producere på fabrikken, siger adm. direktør i Perstrup, Karsten Sandal.

Foruden afrundede dæk, indarbejder Perstrup en række andre løsninger i SL-dækkene, som normalt udføres på pladsen. Eksempelvis er randarmeringen indstøbt allerede på fabrikken. Derudover er hylser til fastgørelse af sikkerhedsværn indstøbt direkte i dækkenes kanter, så værnene kan fastgøres, når dækkene ligger klar til montage på vognen. Det giver både en tidsmæssig besparelse på pladsen og et sikrere arbejdsmiljø.

Udover 10.252 kvadratmeter SL-Dæk skal Perstrup og ØSB levere 3.092 kvadratmeter vægelementer, 2.051 kvadratmeter facadeelementer, 445 søjler, 99 forspændte bjælker samt en række specialelementer til Innovest.

Innovest skal stå klar til indflytning i februar 2015.

Relateret indhold