Gik målrettet efter udviklingsprojekt – nu sættes byggeriet endelig i gang

På Nørremarken i Vejle opfører Selmer Gruppen 92 nye lejeboliger på en grund, der blev vundet i kommunalt udbud. Nu er byggeriet til 140 mio. kr. sat i gang - et halvt år forsinket.
En grøn kile med flere stiforløb vil med tid løbe mellem de 92 lejeboliger i Nørrehaven i Vejle, der opføres som både rækkehuse og punkthuse. Visualisering: Selmer Gruppen
En grøn kile med flere stiforløb vil med tid løbe mellem de 92 lejeboliger i Nørrehaven i Vejle, der opføres som både rækkehuse og punkthuse. Visualisering: Selmer Gruppen

Nørrehaven – opførelse af boliger

 • Adresse: Moldevej 83-85, 7100 Vejle
 • Supplerende adresse: Nørremarken, tidl. Nørremark Center
 • Bygherre: Selmer Gruppen
 • Totalrådgiver og arkitekt: Atra Arkitekter
 • Totalentreprenør: Selmer Byg
 • Landskabsarkitekt: Lytt Architecture
 • Byggestart: April 2024
 • Forventes afsluttet: December 2025
 • Anslået budget: 140 mio. kr.
 • Omfang: 7.100 kvm, 4 etager, 10 bygninger, 92 lejeboliger. Projektet omfatter opførelse af 92 lejeboliger, der fordeler sig på et- og to-plans rækkehuse samt punkthuse i fire etager. Boligerne bliver på 60-100 kvm og henvender sig primært til enlige, børnefamilier og seniorer. I området etableres en grøn kile med flere interne stiforløb.
 • Kilde: SMART/Byggefakta

Sidste år i maj vandt den lokale ejendomsudvikler Selmer Gruppen et udbud om 92 nye lejeboliger på Moldevej i udkanten af boligområdet Finlandsparken i Vejle, der tidligere har været på ghettolisten.

Byggeriet, der skulle være startet i oktober 2023 under arbejdstitlen ‘Toppen af Nørremarken’, blev udsat til nu i april, hvor byggeriet endelig er gået i gang. Navnet er ændret til Nørrehaven, oplyser udviklingschef og partner i Selmer Gruppen Lasse Nybo Kæseler til Fredericia Dagblad, der har spurgt, hvorfor tidsplanen er blevet rykket.

– Når vi har skubbet tidsplanen en smule, skyldes det almindelige interne planlægningshensyn samt en lidt længere proces med at få byggetilladelsen end først antaget. Men vi er netop startet op på byggepladsen, og vi forventer, at byggeriet er færdigopført i fjerde kvartal 2025, bortset fra beplantning, der etableres i foråret 2026, fortæller Lasse Nybo Kæseler til dagbladet.

Et etableret bymiljø som nabo

En af Selmer Gruppens to indehavere, Jesper Norup, udtrykte sidste år i maj sin begejstret over at være blevet en del af Vejle Kommunes planer for at udvikle Nørremarken:

– Vi er gået meget målrettet efter at blive en del af udviklingsplanen for området. Det er vi af flere årsager. Området skiller sig positivt ud fra mange af de øvrige udviklingsprojekter, vi arbejder med. Det gør det ved, at man her får et etableret bymiljø og velfungerende grønt område som nabo fra start, hvilket har stor betydning for, hvor attraktivt det bliver for fremtidige beboere at bosætte sig her, udtalte Jesper Norup dengang.

Alle 92 boliger i Nørrehaven bliver lejeboliger. Visualisering: Selmer Gruppen
Alle 92 boliger i Nørrehaven bliver lejeboliger. Visualisering: Selmer Gruppen

Det er koncernens eget byggeselskabet Selmer Byg, der skal opføre det nye byggeri.

Parterne havde frem til december travlt med selskabets til dato største boligprojekt, Constantiavej i Hedensted, bestående af 158 boliger og et fælleshus til et budget på 200 mio. kr. Projektet rummer bl.a. også et seniorbofællesskab, Raunsborg Parken, der udover 42 boliger, indeholder orangeri, petanquebane og andre fællesskabende aktiviteter og tilbud til beboerne.

Selmer Gruppen og Selmer Byg er også i gang med bl.a. at opføre 42 tæt/lav-boliger i Christiansfeld.

Masser af boliger i pipelinen

I pipelinen ligger bl.a. 34 rækkehuse i Middelfart, der påbegyndes til juni, og 56 rækkehuse i Herning med et budget til 120 mio. kr., der sættes i gang til december. I februar 2026 forventer duoen at igangsætte opførelsen af 130 boliger i Rønnede med et anslået budget på 180 mio. kr., viser et opslag i Byggefaktas omfattende SMART-database over bygge- og anlægsprojekter i Danmark.

Byggeriet af det nye projekt Nørrehaven i Vejle forventes at stå færdigopført i slutningen af 2025.

Relateret indhold