“Et rigtigt københavnerkvarter”: De sidste øer i Sydhavnen bliver for alle

Kanaler, badezone, grønne områder og erhverv, ejer- og lejeboliger vil få de sidste øer på Enghave Brygge til at falde ind i hovedstaden, som vi elsker den.
Tre boligøer, en erhvervsø og to matrikler på Enghave Brygge i Københavns Sydhavn. Det er det, AP Ejendomme får at arbejde med i forbindelse med et vundet udbud på mere end 97.000 kvm. Visualisering: AP Ejendomme
Tre boligøer, en erhvervsø og to matrikler på Enghave Brygge i Københavns Sydhavn. Det er det, AP Ejendomme får at arbejde med i forbindelse med et vundet udbud på mere end 97.000 kvm. Visualisering: AP Ejendomme

AP Ejendomme har vundet By & Havns udbud om byggeret på lige over 97.000 kvm på de sidste boligøer på Enghave Brygge i Københavns Sydhavn, der består af tre boligøer, en erhvervsø og to matrikler. I alt vil AP Ejendomme opføre op mod 1.000 boliger – heraf vil almene boliger udgøre 23.690 kvm.

Læs også: Overborgmester: Vi er nødt til at bygge langt flere boliger i København

– I vores optik er det svært at finde nogle arealer i København, der har tilnærmelsesvis samme fremtrædende beliggenhed.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson

Selskabet arbejder i projektet sammen med arkitekter fra Cobe, Dorte Mandrup, Jaja Architects og Vandkunsten samt med de rådgivende ingeniører fra Sweco.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, siger:

– Siden vi gik i gang med at arbejde med dette projekt, har vi været overbeviste om, at det er den helt rigtige investeringsmulighed for os. Projektet har blandt andet en af de bedste beliggenheder i København, hvor du er tæt på centrum og har direkte adgang til havneløbet i Københavns Inderhavn. Samtidig med at du har en metrostation, der åbner i løbet af efteråret i år.

– I vores optik er det svært at finde nogle arealer i København, der har tilnærmelsesvis samme fremtrædende beliggenhed. Samtidig er der en enormt stor interesse for at bo godt og centralt i hovedstaden, fortæller Peter Olsson.

Prioriterer en mængde mindre boliger

AP Ejendomme har i sit udbud haft stort fokus på, at boligerne skal bidrage mest muligt til den grønne omstilling inden for byggeriet. AP Ejendomme har blandt andet en ambition om, at samtlige byggefelter i området certificeres til DGNB Platinniveau.

– Samtidig stiler vi mod, at byggeriet imødekommer CO2-forslaget fra Reduction Roadmap, som vi tilsluttede os i 2023. I projektet bliver der også lagt vægt på social bæredygtighed. De almene boliger fremrykkes og bygges som en del af første etape for projektet. Ligesom det vil blive prioriteret, at der kommer en mængde mindre boliger, som dermed kan være med til at støtte op om behovet for adgang til boliger for alle i København, siger Peter Olsson.

Visualisering: AP Ejendomme
Visualisering: AP Ejendomme

Mere end 25 % almene boliger

Enghave Brygge er det sidste område, som mangler at blive færdigudviklet i Københavns Sydhavn, og adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, glæder sig over at færdiggørelsen af hele havnestrækningen nu kan komme i gang.

– Med dette flotte projekt, bliver hele havnestrækningen færdiggjort på bedste vis med høje bæredygtighedsambitioner og et flot arkitektonisk udtryk. Og så bliver det et rigtigt københavnerkvarter med kanaler, badezone, grønne og rekreative områder og både erhverv, ejer- og lejeboliger, herunder mere end 25 % almene boliger, siger hun.

Helt præcist omfatter projektet tre ø-grunde med 56.013 kvm boligbyggerettigheder og 487 kvm butiksbyggeretter, en ø-grund med 14.000 kvm erhvervsbyggeretter samt to grunde med 23.690 kvm almene boligbyggeretter, oplyser den finansielle rådgiver Nordanö, der har rådgivet By & Havn i forbindelse med frasalget.

Relateret indhold