Drømmelejligheder på vej i Silkeborg

Der bliver udsigt direkte ud over Silkeborgsøerne fra luksusboligerne i Søhave-projektet, der netop har vundet et udbud i Silkeborg.
I Søhave-projektet bliver det højeste hus på syv etager, mens der bygges i tre etager ud mod de eksisterende villaer i området. Visualisering: Dimension Design.
I Søhave-projektet bliver det højeste hus på syv etager, mens der bygges i tre etager ud mod de eksisterende villaer i området. Visualisering: Dimension Design.

Det bliver Søhave-projektet, der kommer til at pryde en af Silkeborgs pragtgrunde lige ud til Silkeborgsøerne. Det er et lokalt hold bestående af Laban Arkitekter A/S som arkitekt og totalrådgiver og Herm. Rasmussen A/S som bygherre, der har vundet udbudskonkurrencen om at få lov til at bygge på grunden, der ligger på hjørnet af Sølystvej og Borgergade.

– Udgangspunktet har været at skabe byens smukkeste boligprojekt på byens smukkeste grund, siger Jan Skytte Pedersen fra Herm. Rasmussen om Søhave-projektet.

Udgangspunktet har været at skabe byens smukkeste boligprojekt på byens smukkeste grund.

Jan Skytte Pedersen{break}Direktør, Herm. Rasmussen A/S

Projektet arbejder med i alt 4.000 kvadratmeter byggeri fordelt på 30 boliger, der alle har udsigt til søen mod syd og altaner og tagterrasser på flere sider. Mindste lejlighed vil være på 106 kvadratmeter, og de største lejligheder vil være at finde i toppen af hvert punkthus som penthouse-lejligheder på 189 kvadratmeter. Bagerst på grunden findes nogle indskudte rækkehuse i et og to plan, der er med til at skabe en mere forskelligartet bygningsmasse og et større spænd af boligformer. Lejlighederne vil blive udbudt til salg som ejerlejligheder.

Silkeborgs fyrtårn

I konkurrenceforslaget slår holdet bag Søhus-projektet fast, at man ønsker at skabe et byggeri, som kan repræsentere Silkeborg på bedste vis.

– Vi vil gerne skabe et byggeri, der påtager sig det ansvar, det er at bygge på byens nok bedste beliggenhed; ikke alene søger vi at skabe nogle smukke boliger for de kommende beboere, men i lige så høj grad søger vi at skabe et byggeri, der fremstår markant og smukt mod byen og søen, og som vi alle vil være stolte af som repræsentant for det bedste byen har at byde på, lyder det i projektbeskrivelsen.

Holdet bag Søhus oplyser, at projektet vil søges gennemført med lokale firmaer, så det vil få positiv indvirkning på lokale arbejdspladser.

Relateret indhold