Fem teams kæmper om Den danske Pavillon i Venedig

Konkurrencen om kuratering af det officielle danske bidrag i Den danske Pavillon på Arkitekturbiennale i 2027 er gået ind i næste fase.
Fem personder sidder foran gul bygning i solen.
Dansk arkitektur nyder international anerkendelse for et kunstnerisk og fagligt niveau og det stærke engagement i en mere bæredygtig udvikling af de fysiske omgivelser.

Hver andet år besøger omkring 300.000 kulturgæster og fagfolk den store og anerkendte arkitekturudstilling, Arkitekturbiennalen i Venedig.

Siden 1932 har Danmark haft sin nationale pavillon beliggende i Giardini Pubblici-parken i byen, hvor verden siden er blevet præsenteret for dansk bygningsarkitektur, byudvikling og landskabsarkitektur.

På vegne af Kulturministeriet har Dansk Arkitektur Center, Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg og den filantropiske forening Realdania efterspurgt ideer til kuratering af det officielle danske bidrag i Den danske Pavillon på den 20. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig i 2027.

Læs også

Arkitektkomet udpeget som kurator på Arkitekturbiennalen 2025

I alt har 36 teams deltaget, og nu har juryen udvalgt fem teams til at gå videre til næste fase:

  • Frederik Mads Svendsen og Marion De Saint Blanquat, arkitekter, partnere ved Studio Coquille, i samarbejde med Ellen Braae, Mikkel Møller Roesdahl og Taryn Cullen Humphrey.
  • Dominique Hauderowicz og Kristian Ly Serena, arkitekter, partnere ved dominique + serena, i samarbejde med Urszula Kozminska, Line Kjær Frederiksen, Anne Meisner, Karl-Martin Buch Frederiksen, Margarida Waco, Mette Mechlenborg og Martin de Thurah.
  • Adept og Arkitekter uden Grænser i samarbejde med Niels Bjørn.
  • Line Nørskov Davenport, udstillingsdirektør på Utzon Center, i samarbejde med Office Kim Lenschow, Johansen Skovsted Arkitekter og Wang & Söderström.
  • Karen Kjaergaard, kurator og udstillingsansvarlig på Arkitektskolen Aarhus, samt team.

I udvælgelsen har juryen tilstræbt, at de udvalgte ideer repræsenterer den brede arkitekturforståelse, som det samlede ansøgerfelt har afspejlet.

Læs også

Mette Kynne Frandsen stopper som direktør i Henning Larsen

I de kommende måneder deltager de fem kandidater i et honoreret, parallelt udviklingsforløb, der afsluttes med en præsentation for juryen.

Herefter vælges den endelige kurator for det officielle danske bidrag. Valget offentliggøres i september 2024.

Relateret indhold