Arkitema valgt som hovedarkitekter til Faste Batteri-grunden

Arkitema Architects er valgt som hovedarkitekter til den nye plan for Faste Batteri-grunden på Islands Brygge og har samtidig vundet konkurrencen om det ene af de to høje tårne, der skal opføres.
Arkitema har tegnet det ene tårn, som består af kuber, der er stablet og drejet i forhold til hinanden. Visualisering: Arkitema Architects.
Arkitema har tegnet det ene tårn, som består af kuber, der er stablet og drejet i forhold til hinanden. Visualisering: Arkitema Architects.

Om projektet

  • Adresse: Njalsgade, Amager
  • År: 2014-
  • Masterplan: I alt cirka 125.000 kvadratmeter
  • Bygherre: Bach Gruppen
  • Arkitekt masterplan: Arkitema Architects
  • Arkitekt på “det grønne strøg”: Tredje Natur
  • Arkitekter på tårnene: Arkitema Architects og Entasis
  • Ingeniør: Grontmij

Arkitema Architects bliver hovedarkitekter på planen for Faste Batteri-grunden på Islands Brygge. Arkitema har samtidig vundet konkurrencen om det ene af de to høje tårne, der skal opføres på grunden.

Planen rummer 125.000 kvadratmeter fordelt på primært boliger og erhverv. Boligerne vil udgøre størstedelen af bebyggelsen og diversiteten er stor, idet der bliver opført små lejligheder over tre-etagers rækkehuse til eksklusive udsigtslejligheder med udsyn til hele København.

Visionen for bebyggelsen Faste Batteri er at lave en nyfortolkning af de velkendte københavnske brokvarterer.

Anders Halgren Associeret partner, Arkitema Architects

De to markante tårne er placeret ved bebyggelsens to vigtige byrum – ved det eksisterende fortidsminde og ved afslutningen af Emil Holms Kanal. Tårnene vil, sammen med det karakterfulde grønne strøg, tegne Faste Batteris identitet. Her skal offentligheden bydes indenfor i det bilfrie, grønne strøg, der udgør en manglende brik i Københavns grønne cykelsti.

En grøn og bæredygtig bydel

– Visionen for bebyggelsen Faste Batteri er at lave en nyfortolkning af de velkendte københavnske brokvarterer og samtidig tilføje en levende, indre grøn verden i en menneskelig skala. En grøn verden, der udover sine åbenlyse rekreative og æstetiske kvaliteter samtidig integrerer ambitiøse bæredygtighedstiltag. I tilfælde af skybrud er landskabet designet, så det regnvand, der ikke når at nedsive, ledes til opsamlingsbassiner på grunden og herfra til havnen, siger associeret partner hos Arkitema Architects, Anders Halgren i en pressemeddelelse.

Landskabsplanen er udarbejdet i samarbejde mellem Tredje Natur og Arkitema Architects, mens Arkitema Architects er selvstændige arkitekter på det ene tårn. Projektet rummer udover den grønne bypark og tårnet, der er tegnet af Arkitema Architects, otte karrébygninger samt endnu et tårn, som Entasis vandt i den indbudte arkitektkonkurrence.

Visionen for Faste Batteri er udviklet sammen med Polyform, Tredje Natur, Københavns Teknik- og Miljøforvaltning og bygherren, Bach Gruppen.

Relateret indhold