3. generation overtager VKR Holding

VKR Holding, der bl.a. ejer Velux og Dovista, gennemfører nu et generationsskifte, idet A-aktierne overdrages til tredje generation efter stifter Villum Kann Rasmussen.
Entré til stor bygning, med skulptur foran.
VKR Holding er ejet af Villum Fonden og dele af Kann Rasmussen-familien.

Hidtil har A-aktierne i VKR Holding været ejet af Lars Kann-Rasmussen og Hans Kann Rasmussen, der begge er sønner af stifteren, Villum Kann Rasmussen.

Nu overdrages ejerskabet af A-aktierne og dermed kontrollen med VKR Holding i samspil med Villum Fonden til Jens Kann-Rasmussen og Mads Kann-Rasmussen.

Med overdragelsen af kontrollen af A-aktierne videreføres familiens indflydelse i endnu en generation, og begge de to nye A-aktionærer har mange års erfaring fra både VKR Gruppen og Villum Fonden.

Jens Kann-Rasmussen er i dag bestyrelsesformand i Villum Fonden, og Mads Kann-Rasmussen er CEO i VKR Holding.

Læs også

VKR Gruppen løfter bundlinjen med 2,6 milliarder

– I år er det 60 år siden, jeg trådte ind i Velux som assistent i Velux France. I de 60 år har VKR Gruppen udviklet sig til en stor global virksomhed med forretningsområderne Velux og Dovista, der med omkring 17.000 dygtige medarbejdere sælger ovenlysvinduer og facadevinduer i det meste af verden, har moderne produktionsenheder i primært Europa og et stærkt netværk af professionelle partnere.

– Samtidig giver koncernen tilbage til samfundet bl.a. i form af donationer via fondene. Både Jens og Mads har været en del af koncernen og fonden igennem mange år, og derfor er det også oplagt at overdrage A-aktierne til dem. Jeg er meget tilfreds med, at familiens indflydelse således er sikret ind i næste generation, og jeg har stor tillid til, at både Jens og Mads fører både koncernen, fonden og kulturen fra stifteren videre i fremtiden, siger Lars Kann-Rasmussen.

Læs også

Mens vi venter på renten: Lavere renter gavner byggeriet – men…

Det oplyses videre, at overdragelsen af A-aktierne ikke har betydning for forretningsområderne Velux og Dovistas fortsatte drift.

50/50

Som hovedaktionær i VKR Holding ejer Villum Fonden godt 90 % af B–aktierne. Ejerskabet og indflydelsen deler fonden med dele af Kann Rasmussen-familien, herunder de to A-aktionærer.

Aktiestemmerne er fordelt således, at de to A-aktionærer tilsammen har godt 50 % af stemmerne, mens fonden har knap 50 % af stemmerne. Hvis to ud af de tre aktionærer er enige, kan der således træffes beslutninger på VKR Holdings generalforsamling. Systemet kaldes i daglig tale checks-and-balances og blev indført i 1987 for at sikre familiens fortsatte indflydelse.

Så længe Jens Kann-Rasmussen er bestyrelsesformand i Villum Fonden, vil tidligere bestyrelsesformand i Velux og VKR Holding, Søren Bjerre-Nielsen, stemme på vegne af Jens Kann-Rasmussens A-aktier.

Relateret indhold