Tegnestuen WERK vinder udbud på Nordhavn

By og Havn har solgt et byggefelt på Nordhavn mellem Stubkaj i Aarhusgadekvarteret og Walss og Nordkranen. Tegbestyeb WERK har tegnet det nye byggeri.
Illustrationer: WERK
Illustrationer: WERK

Et nyt boligbyggeri kommer til Nordhavn. Bygherren P/S Ejendomsselskabet Stubkaj skal have opført et 12.000 kvadratmeter stort byggeri, der kommer til at ligge ned til Kronløbsbassinet.

Lokalplanen dikterer, at stueetagen skal rumme vandrelaterede funktioner som for eksempel ro- og kajakklub, vandsportsfaciliteter samt butikker og restauranter. Det skriver By og Havn i en pressemeddelelse.

– Det kommende byggeri får stor synlighed og vil med sin placering binde Århusgadekvarteret og Sundmolen sammen. Foruden boligdelen er det vigtigt, at der udvikles rekreative tilbud i området, og beliggenheden ved vandet er med til at gøre pladsen ud mod havnebassinet til et herligt mødested for beboere og besøgende. Jeg ser frem til at følge udviklingen, siger administrerende direktør i By og Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Ejendomsselskabet Stubkaj er stiftet af Walls og Nordkranen, der også sad i dommerkomiteen med repræsentanter fra By og Havn og Københavns Kommune.

Små boliger og grøn gård

De nye boliger skal være på mellem 70 og 140 kvadratmeter. alle får de private opholdsaltaner mod to sider. De kommer til at være fra en til to meter alt efter boligen.

Walls og Nordkranen har gennemført arkitektkonkurrencen, som WERK vandt. Byggeriet består af en karré, der omkranser et grønt gårdrum i første sals højde med en egeskov, som er beskyttet mod vinden. Her etableres også grillpladser og opholdsarealer.

– Det bliver fantastisk at se huset tage form med lejligheder med altaner mod alle verdenshjørner – og ikke mindst en egeskov som bygningens hjerte. Det er et enkelt og stærkt koncept, der vil bidrage til at styrke den aktive by ved vandet og Nordhavns bæredygtige og blå profil, siger kreativ direktør Thomas Kock fra WERK

Werk har desuden samarbejdet med Drees og Sommer, som har bistået med bæredygtighedsdelen og konstruktionerne.

Illustrationer: WERK
Illustrationer: WERK
Illustrationer: WERK
Illustrationer: WERK

Relateret indhold