Nrep vil udvikle bycentre for to milliarder. Kronen i Vanløse er først på listen

Nrep vil gentænke det konkursramte shoppingcenter Kronen og omdanne det til et nyt samlingssted i Vanløse. Den samlede investering forventes at ligge på 150 mio. kr. og er startskuddet til udvikling af flere andre bycentre til samlet to mia. kr.
Ved ombygning af Kronen åbnes 1. sal udadtil mod en stor terrasse med udeservering, fitness og lege- og sportsplads. Terrassen skal desuden binde de to nærliggende stationer Flintholm og Vanløse sammen. Illustration: KHR Architecture
Ved ombygning af Kronen åbnes 1. sal udadtil mod en stor terrasse med udeservering, fitness og lege- og sportsplads. Terrassen skal desuden binde de to nærliggende stationer Flintholm og Vanløse sammen. Illustration: KHR Architecture

Kronen kort

  • – Bycenter bestående af detailhandel, beboelse, restauranter mv. på samlet 59.000 kvm.
  • – Færdigbygget i 2017. Åbnede samme år i oktober.
  • – Begæret konkurs i februar 2020.
  • – Nrep køber Kronen for 680 mio. kr. i april 2021. Vurderingen lød på 1,3 milliarder kroner.

Knap et år efter at ejendomsudvikleren og -investoren Nrep på en tvangsauktion overtog det konkursramte Kronen i Vanløse for 680 mio. kr., kan de nye planer for bycenteret, der rummer ca. 50 butikker i stueplan og på første sal samt boliger på taget, præsenteres.

Konkret skal butiksområdet på 1. sal omkalfatres og det samlede antal butikker skal ned på ca. 30. Der skal bl.a. være kontor, restauranter og måske en daginstitution. Fitnesscenteret på taget flyttes ned på 1. sal, som åbnes udadtil imod en ny terrasse med udeservering, fitness og lege- og sportsplads. Det er også ambitionen at bruge terrassen til at binde Flintholm og Vanløse Station sammen. På taget forbedres opholdsmulighederne for beboerne, mens butiksområdet i stueplan bevares.

– Det handler helt basalt om at skabe en kombination af et naturligt flow, relevante funktioner og rum, hvor man har lyst til at slå sig ned. Kronen i dag har mange kvaliteter, men det lukker sig om sig selv, og der er ingen oplagt trafik til butikkerne på første sal, siger Janina Zerbe, der er kreativ partner i arkitektfirmaet KHR Architecture, som er arkitektrådgiver for Nrep i forbindelse med købet og ombygningen af Kronen.

Hun fortsætter:

– Det bliver der lavet om på ved at åbne facaderne og skabe et alsidigt rekreativt udeareal på metrotorvets sydvendte, hævede terrasse, hvor vi har vi et stort fokus på at fremme det grønne element og at skabe et mødested i byen, der har noget at byde på uanset alder og interesser.

Rasmus Meyhoff, der som udviklingsdirektør hos Nrep er ansvarlig for projektet, siger:

– Vores ambition er at skabe en bymidte, som Vanløse-borgerne har lyst til at engagere sig i. Det indebærer, at vi skal skabe gode og spændende tilbud, så borgerne får en række grunde til at besøge og opholde sig på Kronen.

Han tilføjer:

– Vi skal have nye funktioner ind, som i samspil med detailbutikkerne får flere mennesker til at bruge området på flere forskellige måder. Jo flere, der færdes i området, des bedre bliver miljøet og des større er sandsynligheden for, at nogen køber noget, siger Rasmus Meyhoff, der ønsker at give Vanløse-borgerne flere grunde til at besøge Kronen, og give dem flere grunde til at blive.

– Det er enkelt at sige, men det kræver gode tilbud. Folk skal have lyst til at handle dagligvarer og til at dyrke sport og motion, ligesom det skal være naturligt at ordne andre ting, når man henter ungerne, er på vej til arbejde, skal nå metroen eller bare vil mødes, siger han.

Skal åbnes mod nærmiljøet

I udarbejdelsen af projektet har Nrep bl.a. trukket på sine erfaringer med at udvikle byområder og -miljøer i bl.a. Herlev Bymidte, Friheden Butikscenter og Vallensbæk Stationstorv, hvor der bygges forskellige typer boliger omkring centrene, samt detailbutikkerne i Nordhavn.

– Traditionelt har bycentrene været meget lukkede omkring sig selv, mens vi vil åbne dem mod nærmiljøet. Og så skal de være beboet. Det øger den lokale relevans og sikrer aktivitet døgnet rundt. Det er godt for trygheden, handelslivet og fællesskabet, siger Rasmus Meyhoff.

Byggestart på Kronen forventes til efteråret, og den nye terrasse forventes at stå klar til foråret 2023. Omkring halvdelen af initiativerne afhænger af en revideret lokalplan.

Se KHR Architectures visualiseringer af det færdige projekt her og læs mere om Nreps tanker om Kronens fremtid her.

Samlet investering på to mia. kr.

Sidste år overtog Nrep forvaltning og udvikling af Dades’ ejendomsportefølje. Det indebærer bl.a. en række bycentre, og med centre i egen portefølje forventer Nrep at skulle udvikle en række bycentre i de kommende år.

Den samlede investeringssum forventes at kunne overstige to mia. kr., afhængig af den endelige udformning af de enkelte projekter samt myndighedsgodkendelser.

De bycentre, som er omfattet Nreps udviklingsplaner, er bl.a.:

– Kronen i Vanløse (ejet af Nrep)

– Ballerup Centeret (ejet af Dades)

– Waves Shoppingcenter i Hundige (ejet af Dades)

– RO’s Torv i Roskilde (ejet af Dades)

– Taastrup Stationscenter (ejet af Nrep)

– Farum Bytorv (ejet af Dades)

– Hørsholm Midtpunkt (ejet af Dades)

-Viby Centeret (ejet af Dades)

Relateret indhold