Henning Larsen vinder over verdenskendte arkitekter

Zaha Hadid Architects, Gmp Architects, MVRDV og Swooding Architects klinger klart i mange arkitekters ører. De internationale tegnestuer kom dog til kort i arkitektkonkurrencen om konferencecenteret, Pujiang International Convention Center, i Kina.
Visualisering: Henning Larsen.
Visualisering: Henning Larsen.

Henning Larsen er udvalgt som vinder af en lokal jurykomité for et nyt Pujiang International Conference Center i Kina.

Projektet indeholder ti separate designstrategier, der skal gøre konferencecenteret til et udstillingsvindue inden for bæredygtighed ved blandt andet at byde på energibesparelser og kulstoffri mål.

– Pujiang International Convention Center er en unik mulighed for at skabe et pulserende bycentrum for amtet. Dens beboere har brug for offentlige rum i menneskelig skala, som omfatter fodgængerzoner, et livligt gadeliv døgnet rundt, madboder, kunst- og kunsthåndværksbutikker og en række stadigt skiftende kulturelle aktiviteter. Det er en del af kinesisk kultur og Pujiang-kultur, og denne nye bys succes afhænger af sådanne byinitiativer, siger Claude Godefroy, designdirektør og partner, Henning Larsen.

Den cirkulære struktur sparer den flere byggematerialer end en kvadratisk struktur og symboliserer blandt andet fuldendelse. Visualisering: Henning Larsen.
Den cirkulære struktur sparer den flere byggematerialer end en kvadratisk struktur og symboliserer blandt andet fuldendelse. Visualisering: Henning Larsen.

Eksempel til efterfølgelse

Pujiang International Conference Center – der ligger i et tidligere ubebygget område mellem Pujiang New Town og den sydøstlige bred af Guangding-søen – har et karakteristisk cirkulært design, der symboliserer perfektion og fuldendelse.

Som en cirkulær struktur sparer den flere byggematerialer end en kvadratisk struktur, og dens ikke-kantede form er mere befordrende for naturlig ventilation. Med en skulpturel form, der også passende inkarnerer kulstoffri arkitektur, vil konferencecentret med sikkerhed blive en model for nulenergiarkitektur i regionen.

Eksempelvis kan borgerne med det skrå tag på konferencecentret, som vender ud mod Guangding-søen, direkte opleve fordelene ved forskellige kulstoffattige, miljøvenlige materialer og bæredygtige teknologier. Ligeledes er den centrale gårdhave en økologisk park med elementer af naturvidenskabelig uddannelse, hvor et vandrensningssystem og en mangfoldig flora og fauna vil indgå i dets tredimensionelle landskab. Ved at omslutte strukturen med et vandlandskab smelter stedet og Guangding-søen sammen for at danne en problemfri visuel oplevelse.

Relateret indhold