To spændende bud til Innovationsprisen 2021

Nomineringerne er så småt begyndt at tikke ind til årets Innovationspris.
Vinder af Innovationsprisen 2020 (Flemming Kragelund, Stefan Thielman og Patrick Holten fra SorptionShade) samt næstformand Niels Boel (til venstre). Foto: Energiforum Danmark.
Vinder af Innovationsprisen 2020 (Flemming Kragelund, Stefan Thielman og Patrick Holten fra SorptionShade) samt næstformand Niels Boel (til venstre). Foto: Energiforum Danmark.

Der er stadig lang tid til at foreslå kandidater til Innovationsprisen 2021, men Energiforum Danmark, der står bag prisen, kan allerede nu berette om to gode bud på kandidater. Det oplyser udviklingsforummet i en pressemeddelelse.

Woodsense har udviklet en IoT-sensorløsning, der anvender intelligent data til at måle fugt i trækonstruktioner og dermed forebygge skader i byggeriet. Ifølge byggeriets ankenævn omhandler 41procent af klagesagerne træværk, så det er ikke ubetydelige problemer, der kan forebygges, hvilket er væsentligt i en tid hvor træ bruges i et stadig større omfang på grund af det lave CO2-aftryk.

Det andet bud kommer fra Ambiant Group, der har udviklet en platform der gør det nemt at se, styre og visualisere sit energiforbrug, så det bliver optimalt både i forhold til klimaaftryk og virksomhedens omkostninger til energi. Ambiant Energy+ løsningen kan suppleres med bevægelsessensorer og dermed også bruges til at forudsige rengøringsbehov, kantinedrift med videre.

Vinderne af Innovationsprisen 2021 udpeges på Energiforum Danmarks Netværkskonference 27. oktober på Innovationsfabrikken i Kolding. Alle kan indstille kandidater frem til 4. september, herefter vil et fagudvalg udpege tre nominerede, som bedømmes af en dommerkomite og deltagerne på Netværkskonferencen.

I bedømmelsen lægges der særlig vægt på at ideen er ny. Det vil sige lanceret for nylig eller endnu ikke lanceret, og at den letter arbejdet for os, der arbejder med grøn omstilling, løser problemer i vores hverdag eller på anden måde bidrager til at fremme den grønne omstilling.

Innovationsprisen har været uddelt siden 2018 og vinderne kommer i spændende og innovativt selskab; En solafskærmning der udnytter solens energi til køling, et svampe-baseret organisk byggemateriale og en IoT Server der giver mulighed for at opsamle IoT-data til sine klassiske EMS eller CTS/BMS-systemer uanset produkt eller IoT-netværk.

Relateret indhold