Jagten på innovative løsninger er gået ind

Hvem har dimsen, der redder den grønne omstilling, og gør bygningerne klar til 70 procents målsætningen i 2030?
Vinder af Innovationsprisen 2020 (Flemming Kragelund, Stefan Thielman og Patrick Holten fra SorptionShade) samt næstformand Niels Boel (til venstre). Foto: Energiforum Danmark.
Vinder af Innovationsprisen 2020 (Flemming Kragelund, Stefan Thielman og Patrick Holten fra SorptionShade) samt næstformand Niels Boel (til venstre). Foto: Energiforum Danmark.

En solafskærmning der udnytter solens energi til køling, et svampe-baseret organisk byggemateriale og en IoT Server der giver mulighed for at opsamle IoT-data til sine klassiske EMS eller CTS/BMS-systemer uanset produkt eller IoT-netværk.

Det er eksempler på tidligere vindere af Energiforum Danmarks Innovationspris. Ikke koncepter der ændrer vores verden grundlæggende, men gode bud på hvordan tingene kan gøres bedre.

– Det er ikke raket-videnskab, men nye måder at tænke og arbejde på, siger næstformand for Energiforum Danmark Niels Boel, der fortsætter:

– Det er netop denne type ideer, vi er på jagt efter med Energiforum Danmarks Innovationspris. Nye koncepter, ideer eller produkter, som gør det nemmere, sikrere eller mere motiverende at arbejde med den grønne omstilling.

Gode idéer skal hjælpes på vej

Da Innovationsprisen for knap fire år siden blev indstiftet , var det for at bygge bro mellem de medlemmer, som altid er på jagt efter nye løsninger, og de virksomheder som opfinder og udarbejder nye løsninger. For vejen fra tegnebrættet til virkeligheden kan være lang.

– Vi ønsker at sætte fokus på nye løsninger, der understøtter energibesparelser og omstillingen til intelligent energianvendelse. Vi vil derfor gerne hylde de spændende ideer, koncepter og produkter blandt vores medlemmer og medvirke til, at disse udbredes i branchen generelt, siger formand for Energiforum Danmark Heine Knudsen.

Derfor indkalder Energiforum Danmark nu forslag til, hvem der skal være de tre nominerede til prisen. De tre nominerede får taletid på Netværkskonferencen 27. oktober og på Energiforum Danmarks digitale platforme op til konferencen. På konferencen vil publikum og et dommerpanel vælge en vinder.

Relateret indhold