Plushusene starter op i Ballerup

Koncept for bofællesskab for primært børnefamilier og aktive seniorer gør klar til tredje bebyggelse.
Visualisering af fælleshuset.
Visualisering af fælleshuset.

Om Plushusene, Sømose Hegn

  • Bygherre: Plushusene. Bag Plushusene står Casa Group og NREP.
  • Arkitekt: Årstiderne Arkitekter
  • Landskabsarkitekt: SLA
  • Totalentreprenør: Casa A/S

Mens Plushusene første bofællesskab i Hedehusene står helt færdigt til marts er den næste bebyggelse godt på vej i Nivå. Nu går det tredje byggeri i gang. Det bliver i Sømose Hegn i Ballerup.

– Beliggenheden i Ballerup passer godt til Plushusene, hvor vi planlægger at bygge i kort afstand til centrum med gode muligheder for daglig kontakt med naturen og med let adgang til offentlig transport, indkøb, skole- og daginstitution. Grunden er yderst rekreativt beliggende i DTU Ballerup Campus´ baghave, og området byder på mange muligheder for naturoplevelser, siger CEO Martin Kring, Plushusene.

Plushusene etableres som del af en helhedsplan for området, som har til hensigt at skabe et miljø, hvor fællesskab er i fokus. Med en blanding af nye studieboliger ved DTU Campus og Plushusenes bofællesskab, hvis boliger tilpasser sig de eksisterende skovhegn mellem DTU og Sømosen, opnås et miljø med en bred beboersammensætning.

Sømose Hegn.
Sømose Hegn.

I Plushusene bor beboerne til leje hver for sig i moderne, vedligeholdelsefrit rækkehus eller lejlighed med fri adgang til et fælleshus med mange aktivitetsmuligheder og fælles udearealer med fodboldbane, orangeri og nyttehaver.

Tilknyttet bofællesskabet er en vært og en vicevært, som understøtter bofællesskabet. Værten driver eller hjælper fælles aktiviteter i gang, som tilpasses beboernes interesser. Hvor meget og hvad man som beboer ønsker at deltage i er helt frivilligt. Et tæt naboskab på tværs af generationer med gode sociale relationer og øget livskvalitet til følge er målet. Venskaber på tværs, den hjælpende hånd og mulighed for tilkøb af service som rengøring er kerne-værdier i det bæredygtige bofællesskab, hvor blandt andet el-delebil, dele-værktøj, gæsteværelser, byttebørs og fællesspisning er på programmet.

I Sømose Hegn bygges 97 boliger fordelt på punkthuse på 3-4 etager og rækkehuse i 1-2 plan. Mellem husene er grønne leverum med træer, buske, høje stauder og græsser.

Projektet forventes bæredygtigtighedcertificeret til DGNB Guld, hvilket sikrer, at der blandt andet er taget hensyn til materialernes påvirkning på nærmiljøet, forbrug af energi og vand, indeklima m.v. Dertil kommer fokus på økonomisk og social bæredygtighed i form at dele-økonomi og tætte relationer.

Byggemodningen af grunden er startet op med henblik på byggestart i foråret 2021. Udlejning af boligerne starter til september 2021, og de første beboere forventes at kunne flytte ind i forsommeren 2022.

Relateret indhold