Borgerdialogen blev digital

Dagens Byggeri har bedt en række af branchens fremtrædende aktører om at se tilbage på 2020 - og frem på 2021. I dag administrerende direktør Anne Skovbro, By & Havn.
Anne Skovbro er adm. direktør for By & Havn. Pressefoto.
Anne Skovbro er adm. direktør for By & Havn. Pressefoto.

Hvad har for dig og din organisation/virksomhed kendetegnet 2020?

2020 har været et mærkeligt år på flere områder, men vi er glade for at kunne sige, at det har været muligt at fastholde ambitionerne for den fremtidige udvikling af København.

Mens det har været et svært år for krydstogtsanløb i Københavns havn, har året samtidig vist, at udviklingen i By & Havn s områder er fortsat.

For det første har der været fuld damp på kedlerne i anlægsprojekterne i København på trods af Corona-epidemien og det har betydet, at behovet for jorddeponi har været meget højt og vores depot i Nordhavn har haft travlt, så de københavnske byggepladser har kunne komme af med deres overskudsjord.

Derudover har året vist, hvor vigtigt det er for København at have grønne og blå byrum, der er rene og fungerer. Selvom folk har været i isolation har det været vigtigt at kunne komme uden for og nyde naturen og ikke mindst det rene vand i havnen. Her bør der sendes en stor tak til de mange mænd og kvinder, der holder havnen og de havnenære ren hver eneste dag, så vi andre kan nyde byen.

Borgerdialog har været besværlig i det forgangne år, men ved hjælp af digitale muligheder, er vi lykkedes med at kunne inddrage offentligheden og naboerne i vores projekter, så de løbende har kunnet blive orienteret, hørt og taget med på råd.

Desværre har vi ikke kunnet åbne huset op som i 2019 år for havneseminar, rundvisninger og Kulturnatten, men vi håber, at vi kan genoptage succeserne, så snart myndighederne giver tilladelse. For dialogen er vigtig for byudviklingen i København og By & Havn ser frem til endnu en gang at kunne invitere københavnerne inden for til fysiske møder og diskutere udviklingen af de fremtidige områder i København.

Hvilke forventninger har du til 2021?

By & Havn er fortsat i fuld gang med at fastlægge rammerne for Levantkaj, Stejlepladsen, Vejlandskvarteret og Lynetteholm, som bliver de næste bæredygtige bykvarterer, vi udvikler i København. Kvartererne kommer til at tegne fremtiden og lægge grund til ti-tusindevis af københavnere og nye arbejdspladser og det er et stort ansvar, der ligger på vores skuldre. Og derfor har vi hele tiden – på trods af Corona-epidemien – været fokuseret på at få input fra Københavnerne, at samarbejde med dygtige rådgivere og være i dialog med de stærke faglige miljøer, så kvartererne udvikles i fællesskab, og vi sikrer de bedst mulige betingelser for nogle nye, sunde, bæredygtige og sammenhængende bykvarterer af høj kvalitet.

Relateret indhold