NCC skal bygge 104 plejeboliger i Esbjerg

Plejecenteret Krebsehusene skal opføres i Gjesing nord for Esbjerg. NCC har vundet råhusentreprisen og skal bygge i samarbejde med Esbjerg Kommune, GPP Arkitekter og Rambøll.
Det kommende plejecenter. Illustration: GPP Arkitekter.
Det kommende plejecenter. Illustration: GPP Arkitekter.

Esbjerg Kommune har fokus på det sunde og aktive seniorliv og med det kommende plejecenter Krebsehusene, som NCC nu begynder at bygge, er det i centrum. Krebsehusene kommer til at ligge grønne områder ved havet og ikke langt fra Hjerting.

I stuetagen på de fem etager høje bygninger bliver der service- og køkkenfunktion og cafe. Dertil bliver der blandt andet etableret sygeplejeklinik og fitness område. Fra første sal og op bliver der boliger, som får store vinduer og udsigt ud over hele området.

NCC har underskrevet kontrakt på at stå for råhuset, og det betyder i dette tilfælde jord, kloak, elementleverance og montage, stål og smedarbejde samt murerarbejde og badekabiner. Samlet beløber kontrakten sig til ca. 70 millioner kroner.

– Vi ser frem til, at NCC i samarbejde med os, GPP Arkitekter og Rambøll nu begynder at bygge det nye, topmoderne plejehjem ved Krebsestien i Esbjerg, så vi også i fremtiden kan tilbyde tidssvarende plejeboliger til de borgere, der har behov for det. Det bliver et plejehjem, som i sin indretning kommer til at sætte helt nye standarder og med faciliteter, som kan bruges af både plejehjemsbeboere og borgere fra nærområdet, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen.

Byggeriet påbegyndes senere i denne måned og skal samlet være færdigt i juni 2021.

Relateret indhold