Fire idrætsbyggerier i spil til ny pris

Sjælland er overrepræsenteret i konkurrencen om titlen som årets danske idrætsbyggeri.
Holbæk Sportsby er nomineret til en ny pris for årets bedste idrætsbyggeri. Foto: Kullegaard.
Holbæk Sportsby er nomineret til en ny pris for årets bedste idrætsbyggeri. Foto: Kullegaard.

Årets danske idrætsbyggeri skal hædres, og vinderen skal findes iblandt fire nominerede projekter, der spænder vidt og bredt – omend ikke geografisk.

Alle fire er nemlig beliggende på Sjælland. Det drejer sig om Amager Bakke i København, Helsingør Stadion, Holbæk Sportsby, og K.B. Hallen på Frederiksberg.

Det samme er den nye K.B. Hal. Foto: Adam Mørk.
Det samme er den nye K.B. Hal. Foto: Adam Mørk.

Selve byggerierne er dog langt fra ens. Projekterne indeholder alt fra nytænkende, rekreative arealer på energianlæg til fremsynede og fremtidssikrede sportsanlæg og idrætshaller i forskellige størrelser.

Helsingør Stadion er ligelede i spil. Foto: NOVA5.
Helsingør Stadion er ligelede i spil. Foto: NOVA5.

Afstemningen er skudt i gang, og der kan stemmes frem til 20. februar. Vinderen annonceres på Nohrcons temadag “Fremtidens idrætshaller og sportsfaciliteter 2020”, der finder sted 26 februar. Man kan afgive sin stemme her.

Fra skole til idræt

Nohrcon har i flere år kåret Årets skolebyggeri og Årets sundhedsbyggeri for at sætte fokus på de ekstra vellykkede projekter til inspiration for andre. I 2020 udvides prisuddelingen så til også at omfatte Årets Idrætsbyggeri, da udviklingen på området er accelereret med masser af prisværdige projekter med flere funktioner og store visioner.

BIG's skibakke på Amager har også opnået anerkendelse. Foto: Züblin.
BIG’s skibakke på Amager har også opnået anerkendelse. Foto: Züblin.

Det er en jury bestående af nøje udvalgte fageksperter, der har nomineret de fire projekter efter det første heat, hvor en række forslag blev indsend. Fra Nohrcons side påpeger man, at der er tale om de bedste og mest visionære projekter, som nu er sat til offentlig afstemning.

Relateret indhold