Rambøll udvider sine aktiviteter i Singapore

Rambøll har købt den rådgivende og ingeniør- og designvirksomhed Web Structures, som er en af foregangsvirksomhederne inden for integreret design i Sydøstasien. Med opkøbet styrker Rambøll sin position i regionen med 120 eksperter inden for byggeri.
Med kontorer i Singapore og Malaysia har virksomheden gennem årene oparbejdet specialistkompetencer inden for højhusbyggeri. Pressefoto.
Med kontorer i Singapore og Malaysia har virksomheden gennem årene oparbejdet specialistkompetencer inden for højhusbyggeri. Pressefoto.

– Opkøbet understreger vores engagement i Sydøstasien, som har været et prioriteret marked for os siden opkøbet af landskabsarkitektvirksomheden Studio Dreiseitl i 2013, siger Richard Beard, administrerende direktør for Rambøll-koncernens globale byggeriforretning.

– Med mere end 180 kolleger i Singapore og Malaysia kan Rambøll nu tilbyde integrerede designløsninger på tværs af det byggede miljø, siger han.

Fremtiden rimer på integreret design og bæredygtighed

Web Structures har været en pioner i Sydøstasien i at strømline de integrerede designprocesser i byggeriet, hvor arkitekter og ingeniører arbejder tæt sammen fra projektets start om at levere en samlet ydelse, der favner både de arkitektfaglige og ingeniørmæssige discipliner. Det kan ofte være en mere omkostningseffektiv løsning.

Den integrerede tilgang bliver mulig gennem digitale designprocesser og værktøjer som BIM.

– At Rambøll nu går sammen med Web Structures er i tråd med, at arkitektvirksomheden Henning Larsen blev en del af Rambøll sidste år. Vi ønsker at styrke dialogen med kunderne i de helt tidlige faser af projekterne, hvor fokus er på koncept- og ideudvikling og dermed bidrage til, at forudsætninger for bæredygtigt design tænkes ind fra begyndelsen, siger Richard Beard.

Styrker kompetencerne inden for højhusbyggeri

Med kontorer i Singapore og Malaysia har Web Structures gennem årene oparbejdet specialistkompetencer inden for højhusbyggeri. Blandt virksomhedens højhusprojekter tæller blandt andet det prisbelønnede Ardmore Residence i Singapore. Højhusbyggeri er en af Rambølls strategisk udvalgte specialistydelser og opkøbet styrker dermed Rambølls globale højhuskompetencer yderligere i at levere banebrydende, avanceret højhusbyggeri internationalt og på de nordiske markeder.

Web Structures har været designere på projekter i Singapore og Malaysia som for eksempel Mediacorp Campus i Singapore, Grand Hyatt Hotel i Kuala Lumpur, Malaysia og Four Seasons på Seychellerne.

Opkøbet er med effekt fra 1. januar 2020.

Relateret indhold