Styrket fokus på tværfagligt og internationalt samarbejde i byggeriet

Der skal oprettes et dansk Buildingsmart Chapter, som erstatning for det eksisterende nordiske Chapter.
Christina Hvid og Thomas Graabæk fra Molio inviterer på tirsdag til dialogmøde om Buildingsmart i Bluxhub.
Christina Hvid og Thomas Graabæk fra Molio inviterer på tirsdag til dialogmøde om Buildingsmart i Bluxhub.

Indtil nu har Danmark, Sverige, Finland og de baltiske lande dannet Buildingsmart Nordic. Nu ønsker den internationale hovedorganisation en opdeling i selvstændige, nationale chapters, hvilket giver de enkelte nordiske lande en enestående mulighed for at sætte et tydeligere aftryk på det internationale samarbejde.

Inden nytår 2020 skal der oprettes et særskilt dansk Buildingsmart chapter.

Som en del af processen inviterer Molio – Byggeriets Videnscenter til et kombineret informations- og dialogmøde i Bloxhub i København, hvor de fortæller om deres visioner og indledende tanker om et dansk Buildingsmart Chapter.

Hvad den danske stemme skal bruges til, er netop dét, dialogmødet på havnefronten handler om, forklarer Christina Hvid, administrerende direktør i Molio.

– Det er godt, vi nu kommer i gang med at få skabt et fælles fodslag i branchen med hensyn til, hvad vi vil med vores danske stemme i internationalt Buildingsmart-regi. Det er afgørende, at vi fra dansk side er helt skarpe på, hvordan vi vil spille det internationale netværk stærkere ved at få en selvstændig, national stemme – og dermed international indflydelse. Qua den høje grad af digital know how, vi besidder i Danmark, er det afgørende, at vi nationalt står sammen på den internationale scene, forklarer hun.

Læs mere her.

Relateret indhold