Stenuldsløsning satte fart på byggeri i Ørestad

Til byggeriet af Ø-huset i Ørestad valgte entreprenøren derfor en isoleringsløsning, der gav en effektiv og hurtig byggeproces.
Visualisering: Heimstaden/Home Projekt.
Visualisering: Heimstaden/Home Projekt.

Ø-huset i Ørestad

  • Ø-huset er et boligprojekt på 27.400 kvadratmeter, der bliver opført af Heimstaden på den sidste grund i Ørestad City.
  • Byggeprojektet består af 300 lejeboliger fordelt på fire blokke og en dagligvarebutik i stueplan.
  • I midten af de fire blokke kommer et grønt område med legepladser, bænke og borde, som giver beboerne et uderum til leg og fornøjelse.
  • Byggeriet afleveres over fire etaper, hvor første del netop er blevet afleveret i januar og sidste del forventes færdigt til september i år.

I Ørestad blomstrer byggerierne op, og endnu et byggeprojekt er netop ved at slå sine rødder.

Projektet hedder Ø-huset og kommer til at bestå af 300 lejeboliger fordelt på fire blokke centralt beliggende i Ørestad City ud mod Ørestads Boulevard og tæt på metroen.

Kvalitet og bearbejdelighed

Til det 27.400 kvadratmeter store byggeprojekt var det afgørende for entreprenøren, at der blev valgt en isoleringsløsning, der kunne imødekomme projektets høje kvalitetskrav, og som samtidigt ville lettere byggeprocessen for de travle håndværkere. Derfor valgte det udførende entreprenørfirma, Murermester J. Ole Pedersen A/S, en stenuldsløsning fra Rockwool, der levede op til alle krav.

– Til byggeriet af Ø-huset valgte vi som entreprenør isoleringsløsningen Murbatts 34 fra Rockwool på grund af produktets høje kvalitet. Derudover er netop denne isoleringsløsning fleksibel og hurtigt at montere på grund af stenuldens bearbejdelighed – og det er noget, som betyder meget for os entreprenører i en travl byggebranche, siger Christian Dahl Pedersen, murermester hos Murermester J. Ole Pedersen.

Udover at Rockwool MURBATTS er af høj kvalitet, og skaber en effektiv byggeproces for entreprenøren, har stenuldsløsningen også flere fordele, som kommer de kommende beboere til gode.

Indeklima og nabostøj

– Vores isolering er med til at sikre en sund ydervægskonstruktion, hvor den naturlige fugtvandring kan foregå igennem stenulden og ventileres bort på ydersiden. Dette er med til at sikre, at indeklimaet forbliver optimalt. Desuden har stenulden også en positiv indvirkning på det akustiske indeklima, siger Hans Henrik Ter-Borch, arkitekt og ansvarlig for teknisk marketing og produktudvikling i Rockwool Nordics, og tilføjer:

– I storbyer bor og arbejder vi tæt på hinanden, og det betyder, at mange mennesker er plaget af støj. Stenuldsfibrene fra Rockwool isolering er omringet af luft, og denne sammensætning mellem stenuldsfibre og luft skaber en optimal lydisolering mellem lejlighederne i Ø-huset. Vores isoleringsløsning bidrager derved til et godt indeklima i Ø-huset – både når det handler om luften indendørs og om støj.

Relateret indhold