Masser af vand, masser af muligheder

Ekstreme mængder nedbør er en aktuel og stor udfordring for den samlede byggebranche. Deltagerne ved Rising Architecture Week i Aarhus diskuterede løsninger.
Situationer som denne skal kunne forudsiges og håndteres bedre i fremtiden. Foto: Colourbox
Situationer som denne skal kunne forudsiges og håndteres bedre i fremtiden. Foto: Colourbox

Rising Architecture Week

  • Rising Architecture Week foregår på Godsbanen i Aarhus 11.-14. september. Det er en interaktiv arkitekturfestival med fokus på udfordringer, muligheder og erfaring inden for byggeindustrien. Deltagere og oplægsholdere kommer fra hele verden.

Det silede ned udenfor Godsbanen i Aarhus. Selvfølgelig gjorde det det, fristes man til at sige, For inden døre stod arkitekter, ingeniører og byplanlæggere os diskuterede, hvad vi dog skal gøre med al den vand.

Kaja Kühl fra New York-baserede You Are The City fortalte, hvordan Staten Island, den yderligtliggende og ovesvømmelsestruede del af den amerikanske storby, kan omdannes til et flydende pragteksemplar i livet i pagt med vandet. Og Katrina Wiberg, ph.d.-studerende ved Arkitektskolen i Aarhus skitserede mulighederne for at følge vandets vej gennem byen og på den måde gøre vand til en ressource frem for en gene.

Slutteligt gav virksomheden Kamstrup, der er leverandør af intelligente løsninger til energi- og vandmåling, et bud på, hvordan oversvømmelser og skadelige lækager kan forudsiges og dermed minimeres. Se videoen med Kamstrup øverst i denne artikel.

Kamstrups Jesper Daugaard forklarer, hvordan vandspild, lækager og oversvømmelser kan udgås ved hjælp af intelligent måleudstyr.

Relateret indhold