Dom: Kommune oplyste ikke om vejplaner

Da Odense Kommune solgte en række byggegrunde fra 2009-2011, oplyste de ikke tilstrækkeligt om planerne for en motortrafikvej i området.
Byretten i Odense har fastlået, at Odense Kommune har ført en række købere af byggegrunde bag lyset. Foto: Colourbox.
Byretten i Odense har fastlået, at Odense Kommune har ført en række købere af byggegrunde bag lyset. Foto: Colourbox.

I perioden 2009-2011 solgte Odense Kommune en række byggegrunde beliggende på Bækkelunds Have. I den forbindelse blev køberne ikke blev gjort opmærksomme på, at der var planer om at anlægge en ringvej i samme område – en oplysning, der kunne gøre flere af grundene usælgelige.

Det har fået en gruppe af grundejerne til at sagsøge kommunen, og de har nu – for to tredjedele af ejendommenes vedkomne – fået medhold af byretten i Odense. Det skriver ekstrabladet.

Planen om Ring 3 Vest, som vejen hedder, blev godt nok først offentlig i maj 2010, men i december året før var planerne ifølge retten så konkrete, at det burde have stået kommunen klart, at oplysning om planerne for vejanlægget måtte antages at være af væsentlig betydning for køberne.

Dommen har konkret den betydning, at kommunen skal anerkende at være erstatningsansvarlig for de tab, som grundejerne har lidt.

Relateret indhold