Fokus på motorvejsbudget

Når staten budgetterer nye vejanlæg, afsættes en reserve, der ofte betyder, at der løber et stort beløb tilbage i statskassen.
Reserver fra vejbudgetter løber ofte tilbage i statskassen. Foto: Colourbox.
Reserver fra vejbudgetter løber ofte tilbage i statskassen. Foto: Colourbox.

Tilbageløbet har fået socialdemokraten Annette Lind til at spørge transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt, om man på baggrund af de foretagne licitationer for Holstebro Motorvejen kan regne med, at det budgetterede beløb på 3,4 milliarder kroner overholdes, eller om der vil være udsigt til, at et tiloversblevet beløb kan finansiere den manglende motorvejs-strækning på syv kilometer på rute 18, hvor der er anlagt en motortrafikvej.

Ministeren slår fast, at de 3,4 milliarder kroner dels skal gå til en motorvej mellem Herning og Holstebro og dels en vejforbindelse til Gødstrup.

For tidligt

Dertil kommer, at en motorvejslinieføring til sygehuset i Gødstrup kan finansieres fra det samlede planlagte investeringsløft i Vækstplan DK med op til 452 millioner kroner.

Det sidstnævnte beløb kommer dog kun i spil, hvis det oprindelige budget ikke slår til. Hvis Gødstrup-vejen kan finansieres inden for de 3,4 milliarder kroner, føres de 452 millioner kroner tilbage i Infrastrukturfonden.

Vejdirektoratet mener dog, at det er for tidligt at vurdere, om der kommer et mindre forbrug på projektet, der på Finansloven for 2015 har en bevilget totaludgift på cirka 3,9 milliarder kroner, som forventes overholdt.

Relateret indhold