Byggefirma afviser enhver forbindelse til kartelsagen

Adserballe & Knudsen afviser bøde for konkurrenceforvridende virksomhed.
Adserballe & Knudsen er klar til at gå rettens vej for at blive renset i kartelsagen. Foto: Colourbox.
Adserballe & Knudsen er klar til at gå rettens vej for at blive renset i kartelsagen. Foto: Colourbox.

28 virksomheder er blevet idømt bøde i den store byggekartelsag – fem har dog nægtet at betale, og derfor ender de sandsynligvis med at må gå rettens vej.

Én af de virksomheder, der har nægtet at betale bøden, er Adserballe & Knudsen.

– Anklagen er aldeles ubegrundet, og A&K ser frem til at blive renset. Om nødvendigt ved domstolene, siger adm. direktør Karsten Hjarsø, Adserballe & Knudsen.

Normal praksis

Bagmandspolitiet har rejst anklage om, at A&K har fået en såkaldt lånepris fra en anden entreprenør tilbage i 2009. Sagen er den, at A&K fik et tilbud på en underleverance til en entreprise. Denne pris indgik i A&Ks tilbud til en hovedentreprenør. Det er ifølge A&K normal praksis, men bagmandspolitiet vil sidestille det med den ulovlige praksis med lånepriser.

– Konkurrencestyrelsen og Bagmandspolitiet mener, at da vi selv udfører tømrerarbejde, må vi ikke spørge en anden tømrervirksomhed om en underentreprisepris på et stykke arbejde, som kunne udføres i egenproduktion. Konkurrencestyrelsen anlægger en ny fortolkning af konkurrenceloven, hvis denne normale praksis skal være ulovlig. En sådan stramning kan ikke gennemføres uden, at den er prøvet ved domstolene. Vi håber, Konkurrencestyrelsen kommer til fornuft, trækker sagen tilbage og undskylder deres anklage. Men sker det ikke, vil vi om nødvendigt gå til domstolen for at blive totalt frikendt, siger Karsten Hjarsø og tilføjer:

– Over for vores kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere skylder vi at få fjernet den uberettigede anklage. Sagsbehandlingen er i øvrigt grotesk i retssikkerhedsmæssig sammenhæng og forvaltningsretligt. Vi har været til afhøring en gang om en tilbudsgivning i 2009. Her redegjorde vi for alt, dokumenterede vores praksis og der var ikke yderligere spørgsmål fra Bagmandspolitiet. Siden har vi ikke hørt noget, før Bagmandspolitiet i slutningen af 2014 sender et bødeforlæg på en million kroner.

Relateret indhold